Chudne sa, ale iba ak samozrejme nejes nic ine a popri tom behas denne 3km
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chudne sa, ale iba ak samozrejme nejes nic ine a popri tom behas denne 3km
dnes to tu frčí humorom
***...na bosých nohách, v pravej ruke dúha, v ľavej lotosový kvet...***
ešte účinnejšie je vraj nejesť ho vôbec a kotúlať ho pred sebou pri tom behu.
Nenazvala by som to chudne, ale pomaha traveniu,a navyse je veeeeeeeeeelmi chutny,hlavne cerstvy.Ja si kupujem kazdy tyzden, je to moja dobrotka. Myslim obsahuje vela vlakniny..................
Tak už viem po kom je môj syn, po tete, keď zbadá ananás hneď kupuje, aj minulý víkend sme mali, pomaly sa učím ako ho čo najrýchlejšie a s najmenšími stratami "rozbaliť" .
Keď je pekne dozretý fakt je výborný a potrebovala by som doma aspoň tri, lebo sa po ňom len tak zapráši.
"...sa po ňom len tak zapráši"
ty kupuješ ananás v prášku??? - ešte som taký nevidel. Nuž to mám preto, že nebývam v krajskom meste.
Aj vlákniny, aj vody, aj nejaké ďalšie užitočnosti, ale mňa z neho svrbí jazyk-asi alergia. Ešte chcem vyskúšať odšťavený.
Myslím, že Alia nám o ňom písala v Lek(v)árni.
Ak sa nebudes dotykat korky...tak by Ta nemal stipat ani jazyk ani pery
Ale baby bacha, vraj su pripady, ze baby zjedli cely ananas sami a mali zauzlenie criev...segra robi v nemocnici...nekecam
Nedotýkam, po dôkladnom očistení inkriminovaného predmetu nasleduje dôkladná očista moja.
Fakt pises o ananase? Mne to pripada ako proti radiacne opatrenie
To len občas ma napadajú divné slovné spojenia a chvíľu musím porozmýšľať, čo vlastne znamenajú...
proti radiačné???? Hmmm....
Možno mi niektorá pomôžete,ja milujem ananás,ale v poslednom čase,ked zjem z neho aj ked len maličký kúsok,mám veľké bolesti brucha a neskôr obrovské bolesti v obličkách ktoré utíchnu tak po 2 aj viac hodinách.Je to alergia alebo niečo iné?
Noemi a nemas problem s travenim?..kukni, co som hore napisala....
Moja mama nás ako deti strašila, že vraj z čerstvého ananásu krváca jazyk - ak ho zješ veľa. Dodnes netuším, či to bolo jej bu-bu-bu (lebo to pred 15 rokmi bolo drahé a mi súrdenci traja) alebo to niekde počula. Fakt je, že ma od neho bolieva celá ústna dutina aj jazyk a mám pocit, akokeby sa mi po ňom začali robiť afty. Asi novodobá alergia alebo som len citlivá na tie chémie, ktorým je ošetrovaný... Nepomáha ani poriadne pooplachovaný a čo je divné, aj kompótový mi robí tieto veci...
Na ananáse, na tej kôre, či šupe zvonku sa často robia plesne...
Keď ho niekto kúpi nedozretý, a nechá ho doma dozrievať, treba to pravidelne kontrolovať... zvonku sa začne rýchle robiť pleseň.. také biele minibodočky, alebo aj zelené, či zeleno modré...
Takisto aj rýchle začne hniť.. Ak sa niekto jedáva čerstvý ananás tak ako melón, že ho "orypuje" či odhryzáva od šupy, často sa robia práve tie afty, alebo "kútiky" na ústach...
Tu dostať čerstvý ananás ako banány, či iné ovocie a majú na to vykrajovače, tak to hneď nakrájajú a v podstate veľká časť šupy aj s ananásom ide preč...
Nám zatiaľ extra problémy nerobil...bežne ho jedávame, hoci... keď som bola tehotná, po jednom koliesku som vracala ako keby ma zato platili... myslela som si, že to bola náhoda, skúsila som to ešte raz... Nebola to náhoda.. robil mi 10x viac kyseliny...
Jednoducho asi treba opatrne vyskúšať a ak robí nejaké problémy, radšej to nechať tak a neprovokovať a neprivodiť si nejakú alergiu.
No veď práve, u nás kúpiš iba nedozretý, ako všetky citrusy.... Nemáš nejaký tip, ako ho uskladniť do dozretia? Napríklad mango krásne dôjde pri inom ovocí.
Nemám, ananás je v tomto smere veľmi citlivý, a preto tí čo majú alergie na plesne, alebo tendenciu k tomu, by sa mu mali radšej vyhnúť...
Keď už krásne vonia, akože začína zrieť.. tak zvyčajne už má niekde tie malilinké biele bodočky.. teda pleseň..
Zatiaľ som na nič neprišla, iba sa mi zdá, že najlepší je keď dozrieva na kmeni a odtiaľ je čo najkratšia cesta do bruška...
Určite je potom lepší ten z konzervy... alebo ho "zavárať" či "sterilizovať" doma, nepridávať tam cukor... potom vydrží a nemá zbytočné kalórie... Veď cukor sa dá vždy pridať...
Lenže to je moja teória.. Zbehlejšie maminy by vedeli povedať, či ide vôbec sterilizovať bez cukru.. či aj cukor nemá v tomto smere konzervačné účinky... Netuším, nemám prax...
Ešte dodatočne mi napadlo, že ktovie čo sušený ananás... vitamíny a minerály má, plesne by sa sušeným mohli zničiť... neviem ako to je s cukrom..
aké máte skúsenosti s ananásom?chudne sa z neho?