Bazový likér alebo bude z toho slovenksé St-Germain ?

Pridal/a balalajka

Kvetov bazy je toho roku u nás dostatok. Milujem tú pikantnú vôňu a chuť. Už som urobila 2 dávky sirupu, už som na sušenie porozkladala všade možne po dome, aj želé som urobila a furt toho nemám dosť. A tak som našla St-Germain  - pôvodne je to komplikovaný likér vyrábaný vo Francúzsku.

Nebudeme si robiť hlavu - urobíme to po slovensky. Hlavne jednoducho Chichocem sa.

Bazový likér alebo bude z toho slovenksé St-Germain ? - recept
Porcie
Fľaša
Zdrojhttps://www.growforagecookferment.com
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

10kusybazový kvet
7decilitrevodka
1kuscitrón
1⁄4hrnčekmed

Inštrukcie

Do umytého pohára či fľaše naukladáme 10-20 kvetov bazy (podľa veľkosti) - ja som sa snažila ostrihať aj stonky.

Zalejeme kvalitnou vodkou - 7dcl - 1 liter.

Navrch uložíme 3 plátky bio citrónu - dávame aj so šupou a zavrieme a necháme 2-4 týždne lúhovať. Občas s nadšením skontrolujeme. Vodka sa farbí na prekrásne žltú tekutinu.

Po čase luhovania odstránime kvety - precedíme cez gázu a pridáme 1/4 až 1/2 šálky medu či kryštálového cukru.

A potrasieme ním, až sa rozpustí.

Pijeme mixnuté so sódovkou, či perlivým vínom, šampanským.

Alebo len tak ... vychladené.

 

Poznámky

Dávam tento recept narýchlo - sme v stave luhovania, ale verím, že to bude výborné, lebo nič zlé tam ani nejde Chichocem sa. Tak snáď ešte nájdete dostatok bazových kvetov to vyskúšať.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok