reklama

Cibuľa

Pridal/a eniXelka dňa 19. 11. 2012 - 13:19

reklama

Otázka používateľa
eniXelka

Dobrý deň,

moja otázka bude pravdepodobne trochu mimo bylinkovej poradne, kdežto ma zaujíma cibuľa, čo nie je bylina.
Na kašeľ zvyknem pripravovať cibuľový sirup. Nedávno som sa náhodou dočítala, že po 24 hod. by sa takýto sirup nemal už používať (to iste platí vraj aj pre rozkrojenú cibuľu), pretože sa v cibuli začínajú vytvárať toxické látky.
Vysvetlenia, či to tak je alebo nie, som sa nedopátrala, preto sa obraciam na túto poradňu.
Je naozaj cibuľa po 24 hod. toxická?

Za opoveď ďakujem

Odpovedá
bylinková Iveta

Väčšina prípravkov z bylín a čerstvých surovín by sa mala pripravovať vždy na aktuálne použitie. Jeden deň rozkrojená cibuľa uložená v chladničke nie je problém. Cibuľový sirup ak je v ňom med, tak vydrží deň-dva v chladničke.

Komentáre

bylinková Iveta, Št, 22. 11. 2012 - 12:41

Väčšina prípravkov z bylín a čerstvých surovín by sa mala pripravovať vždy na aktuálne použitie. Jeden deň rozkrojená cibuľa uložená v chladničke nie je problém. Cibuľový sirup ak je v ňom med, tak vydrží deň-dva v chladničke.


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama