Briošky s čokoládou

Popis

Sú výborné, chutné, na raňajky, ku kávičke.
Briošky s čokoládou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

600gramovpolohruba muka (cesto)
250millilitrovvlažné mlieko
20gramovčerstvé droždie
90gramovkryšt.cukor
90gramovzmäknuté maslo
1balíkvanilkový cukor
2kusyvajcia
250gramovčokoláda (náplň)
2kusyžĺtok (na potretie)
 trochamlieko

Inštrukcie

Cesto: pripravíme si kvások z trochy vlažného mlieka, trochu cukru a droždia. Múku preosejeme, pridáme maslo, vajcia, vanilkový cukor, kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkame, asi na pol cm a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm. Na každé koliesko dáme štvorček čokolády, akú máte radi. Preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu. Takéto 3 preložené kolieska vložíme do papierového košíčka a potom do muffinovej formy. Necháme podkysnúť asi 25 minút, potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom. Pečieme pri teplote 180°C. Po upečení potrieme cukrovou vodou. Dobrú chuť!
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

super! pozerala som ako puk, že máš tak krásne poprepletané briošky. potom som si to prečítala a to je parádna finta s tým skladaním!:) díky Áno

Nič zložité a vyzerajú super, ďakujem:)) Slnko

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.