Cícerovo-mrkvový chlebík bez múky

Popis

Kto sa zdravo stravuje alebo keď sa Vám minie chleba...

Cícerovo-mrkvový chlebík bez múky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

4kusyvajicka
1kusmrkva
1plechovkacíceru
2polievkové lyžicetvarohu alebo jogurtu
6polievkové lyžiceovsené otruby alebo pšeničné klíčky
1čajová lyžičkaprášku do pečiva
soľ, rasca,
strúčik cesnaku

Inštrukcie

Žĺtka, tvaroh, cícer (stačí roztlačiť vidličkou - ja to robím ponorným mixérom) a najemno nastrúhanú mrkvu krátko vyšľaháme v mise, pridáme otruby spolu s práškom do pečiva a ochutíme soľou, rascou a čerstvým cesnakom (podľa chuti, ja som dala 1 strúčik), na koniec pridáme sneh z bielkou a už len zľahla premiešame. Vylejeme do formy napr. na biskupský chlebík a pečieme pri 180 stupňoch približne 30-35 minút.

Poznámky

Chlebík je vhodný aj ako príloha k prívarkom

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

určite vyskúšam

kde ho skladuješ a koľko vydrží?

Skladujem ho v sáčku v chladničke, vydrží 4-5 dní... ak vydrží lebo sa rýchlo zje. Ale sa dať polovička aj do mrazníka, oplatí sa vyskúšať.Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok