
M.á.r.i.a | Domáci hot dog
Často pečiem domáce pečivo a chlebík. Teraz som cesto na domáce rožky naplnila a vznikol z toho hot dog ešte aj vylepšeným syrom.
500 | gramov | hladká múka |
21 | gramov | droždie |
300 | millilitrov | voda |
30 | gramov | bravčová masť |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
8 | kusov | párky |
8 | plátky | tvrdý syr |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | sezam |
1 | čajová lyžička | mak |
Do trochy vlažnej vody rozdrvím droždie, pridám cukor a nechám podkysnúť.
Medzitým si preosejem múku, dám soľ a rozpustenú, ale nie teplú masť.
Pridám pripravený kvások a vodu pridávam podľa potreby aby som vypracovala pružné, nelepivé cesto, ktoré nechám vykysnúť 45 min.
Po vykysnutí rozdelím na 8 bochníkov, každý rozvaľkám na dĺžku a na jednom konci narežem ale nie až do konca aj keď aj to sa podarí
Párky (kupujem s 92% podielom mäsa) zabalím do plátku syra, položím na cesto a zrolujem tak, aby narezaná časť bola na vrchu.
Poukladám na plech, prikryjem utierkou a nechám 40 min. podkysnúť. Potom natriem rozšľahaným vajíčkom, posypem sezamom a makom, dám do vyhriatej rúry na 220 st. a pečiem 12 - 15 min.
Podávať môžeme s kečupom alebo smotanovým, jogurtovým dresingom ochuteným podľa seba.
Z tohto cesta sa môžu urobiť klasické rožky. Buchtičky vyvaľkám do trojuholníka a stočím od najširšej časti alebo si urobíme kaiserky. Nenatieram vajíčkom, pred pečením pofŕkam vodou.

M.á.r.i.a
Ďalšie recepty
Ďakujem , teplé ked ide za tebou aj syr sú vyborné
ale aj potom sa dajú zjesť, cesto je ako pampúšik.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú krásne!:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto vyzerá ozaj neodolateľne

