
Martuška 123 | Hrnčeková vianočka
reklama
Jednoduchá hrnčeková domáca vianočka.
Ingrediencie
3 | hrnčeky | mlieko |
250 | gramov | Palmarin |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | droždie |
11 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | kusov | vajce |
olej | ||
Na potretie: | ||
vajce |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Mlieko prevarím, v ňom rozpustím Palmarin a kryštálový cukor. Pridám droždie a urobím kvások.
Do misky dám preosiatu hladkú múku, soľ, vyšľahané vajíčka. Dobre vymiesim cesto až kým sa prestane lepiť na ruky. Potriem olejom a nechám vykysnúť.
Potom vypracujem vianočky, nechám podkysnúť a potriem vajíčkom a pečiem na 180 stup. Vyjdú dve väčšie alebo tri menšie vianočky.
Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.