Jednoduchá hrnčeková domáca vianočka.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod, 40 minút |
Ingrediencie
3 | šálky | mlieko |
250 | gramov | Palmarin |
1⁄2 | šálka | kryštálový cukor |
1 | kus | droždie |
11 | šálky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | kusy | vajce |
olej | ||
Na potretie: | ||
vajce |
Inštrukcie
Mlieko prevarím, v ňom rozpustím palmarín a kryštál. cukor.
Pridám droždie a urobím kvások. Do misky dám preosiatú hladkú múku, soľ, vyšľahané vajíčka.
Dobre vyhnetiem cesto až kým sa nelepí na ruky. potriem olejom a nechám vykysnuť. Potom vypracujem vianočky , nechám podkýsnuť a potriem vajíčkom a pečiem na 180 stup.
1šálka je 250ml
Vyjdú dve väčšie alebo tri menšie vianočky.
Dobrú chuť!