
Martuška 123 | Hrnčeková vianočka
reklama
Jednoduchá hrnčeková domáca vianočka.
Ingrediencie
3 | hrnčeky | mlieko |
250 | gramov | Palmarin |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | droždie |
11 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | kusov | vajce |
olej | ||
Na potretie: | ||
vajce |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Mlieko prevarím, v ňom rozpustím Palmarin a kryštálový cukor. Pridám droždie a urobím kvások.
Do misky dám preosiatu hladkú múku, soľ, vyšľahané vajíčka. Dobre vymiesim cesto až kým sa prestane lepiť na ruky. Potriem olejom a nechám vykysnúť.
Potom vypracujem vianočky, nechám podkysnúť a potriem vajíčkom a pečiem na 180 stup. Vyjdú dve väčšie alebo tri menšie vianočky.
Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.