
Nemusia byť vždy len zemiakové placky a najlepšie je to, že spotrebujeme rizoto zo dňa pred tým...ak samozrejme ostane;-) (sun)
3 | kusov | vajce |
150 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | hladká múka |
trocha | jarná cibuľka | |
200 | gramov | ryža |
provensálske korenie | ||
mleté čierne korenie | ||
3 | strúčiky | cesnak |
150 | gramov | tvrdý syr |
400 | gramov | zelenina |
1 | kus | paradajkový pretlak |
150 | millilitrov | vývar |
Vajcia, mlieko a múku vyšľaháme do hladka -má to byť redšie, ako klasické cestíčko. Cibuľku nakrájame na drobno. Syr, rizoto (uvarenú ryžu)a pretl. cesnak primiešame k mlieku s vajíčkami. Masu ochutíme provens. a čiernym korením...kto chce, môže dať aj soľ.
Lyžicou z masy odoberáme kôpky a na oleji ich opekáme z oboch strán. Ako príloha sa hodí dusená mrazená zelenina...najprv chvíľu podusiť na parad. pretlaku, potom zaliať vývarom a dusiť mierne na slabom plameni asi 5 minút Mne k tomu úplne stačí mrazená(keď nie je čerstvá)zelenina uvarená(5 min.)vo vode
Neďakuj, mne bude stačiť, ak vám bude chutiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšam,ryžu milujeme a niečo nové
Kujééééééééééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nó,sa zalizujem
,vyskúšame,vyskúšame,určite,aj keď budem musieť asi spraviť samotnú ryžu zvlášť,lebo rizoto nám nezvykne zostať...ale dobrý tip,ďakujem!