Popis
Moje prvé varenie s hlivou dopadlo na jednotku. Určite budem variť častejšie. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pri delenej strave.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | hlivy ústricovej |
500 | gramov | zemiakov (odhadom) |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnaku |
2 | kusy | papriky |
3 | kusy | paradajky |
3⁄4 | čajové lyžičky | soli |
1 | čajová lyžička | červenej papriky |
2 | polievkové lyžice | oleja |
Inštrukcie
Hlivu nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájam na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. papriku tieť nakrájame na menšie kúsky.
Na olej krátko opečeime cibuľu a cesnak, pridáme papriku a po chvíli aj hlivu. Chvíľu opečieme, môžeme aj krátko podusiť pod prikrývkou. Pridáme červenú papriku, premiešame a pridáme zemiaky, zalejeme vriacou vodou: pridáme soľ, guľášové korenie ..... Prikryjeme a varíme cca 20 minút. Paradajky prelejeme vriacou vodou, olúpeme, rozrežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do guľáša. Môžeme zahustiť postrúhaným zemiakom. Na záver pridáme zelený petržlen.
Guľáš bol výborný, dokonca aj MM zjedol úplne v pohode, a to nemá huby rád.
Postup:









- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Výborný...hlivu na akýkoľvek spôsob máme radi. Keď guláš musí tam prevládať hliva nad zemiakmi...sme maškrtníííí
Súhlasim, ja som sa este len ucila. Ale kedze to bol hlavny chod aspon sme sa najedli. ;)
Kami to nebola kritika
, verím že ste sa najedli je to mňamka. Ja mám najradšej hlivu opiecť na troche oleja, osoliť, okoreniť a také teplé dať na krajec chleba...šťava vsiakne do chlebíka a olizujem sa až za ušami
...hliva je veľmi zdravá
Ja som to tak nebrala, len tiez som skontatovala, ze nabuduce treba viac hliv a kludne ja papriky a paradajok. Ani mi nerozpravaj len o pecenej hlive na chleba, bo nemam, nemozem chleba. Na pecenie vlastneho nemam odvahu, vzdala som to po prvom pokuse a jediny bezlepkovy kupovany, neviem zohnat, alebo vzdy ked pridem do obchodu, nemaju ho ...
Mňam! Robím hlivu hocijako, guláš som ešte neskúšala, urobím určite:)
Kamila,veru hliva super a tá vôňa,píšeš zemiaky my služobne staršie vieme kedy pridať zemiaky
,ale napíš to aj v návode,aby niekomu neostali na kredenci.