
Kamila | Guláš s hlivou ustricovou
Moje prvé varenie s hlivou dopadlo na jednotku. Určite budem variť častejšie. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pri delenej strave.
Ingrediencie
500 | gramov | hliva ustricová |
500 | gramov | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | kusov | paprika |
3 | kusov | paradajka |
3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Hlivu nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájam na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. papriku tiež nakrájame na menšie kúsky.
Na olej krátko opečieme cibuľu a cesnak, pridáme papriku a po chvíli aj hlivu. Chvíľu opečieme, môžeme aj krátko podusiť pod prikrývkou. Pridáme červenú papriku, premiešame a pridáme zemiaky, zalejeme vriacou vodou: pridáme soľ, gulášové korenie... Prikryjeme a varíme cca 20 minút.
Paradajky prelejeme vriacou vodou, olúpeme, rozrežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do guláša. Môžeme zahustiť postrúhaným zemiakom. Na záver pridáme zelený petržlen.
Guláš bol výborný, dokonca aj MM zjedol úplne v pohode, a to nemá huby rád.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Súhlasim, ja som sa este len ucila. Ale kedze to bol hlavny chod aspon sme sa najedli. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kami to nebola kritika, verím že ste sa najedli je to mňamka. Ja mám najradšej hlivu opiecť na troche oleja, osoliť, okoreniť a také teplé dať na krajec chleba...šťava vsiakne do chlebíka a olizujem sa až za ušami
...hliva je veľmi zdravá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to tak nebrala, len tiez som skontatovala, ze nabuduce treba viac hliv a kludne ja papriky a paradajok. Ani mi nerozpravaj len o pecenej hlive na chleba, bo nemam, nemozem chleba. Na pecenie vlastneho nemam odvahu, vzdala som to po prvom pokuse a jediny bezlepkovy kupovany, neviem zohnat, alebo vzdy ked pridem do obchodu, nemaju ho ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam! Robím hlivu hocijako, guláš som ešte neskúšala, urobím určite:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kamila,veru hliva super a tá vôňa,píšeš zemiaky my služobne staršie vieme kedy pridať zemiaky,ale napíš to aj v návode,aby niekomu neostali na kredenci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dopisala som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný...hlivu na akýkoľvek spôsob máme radi. Keď guláš musí tam prevládať hliva nad zemiakmi...sme maškrtníííí