
Inšpirácia nielen pre obdobie pôstu. Nie je to ešte úplne najzdravšia verzia, ale mala by chutiť aj chlapom, ktorí zelenine odolávajú. Vhodná aj pre delenú stravu.
Ingrediencie
2 | kusov | brokolica |
150 | gramov | tvrdý syr |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
trocha | soľ |
Postup
Brokolicu na pár minút obvaríme vo vriacej vode, alebo nad parou. Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme brokolicu. Tú posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme vyšľahanou smotanou s vajíčkom a trochou soli. Ja som mala menšiu 180ml smotanu, zišlo by sa viac. Dáme zapiecť na cca 20 minút pri teplote cca 220°C celzia. Podávame so šalátom. Moja zálievka: lyžica olivového oleja, lyžica tekvicového oleja, lýžica balzamikového octu a šalátove korenie.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k