
veľmi jednoduchý recept na bezlepkové akože lístkové cesto, vhodné na plnené rožky a iné drobné pečivo.
1 | hrnček | nátierkové maslo |
trocha | slivkový lekvár | |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
V tomto recept používam ako odmerku kelímok z nátierkového masla.
Robili sme doma obľúbené pirohy z lístkového cesta a slivkového lekváru. Ostal lekvár a náhodou som mala doma nátierkové maslo jogurtové. Skúsila som znova tento recept, je úžasne jednoduchý.
Vymiešame nátierkové maslo s 1,5 kelímku bezlepkovej múky, používam tmavú.
Vymiesime cesto, vyvaľkáme na nie veľmi tenko, narežeme podľa potreby, plníme podľa chuti. Treba rýchlo spájať stáčať, lebo keď trocha vyschne cesto sa láme.
Pečieme pri 200 °C cca 10 minút. Obalíme v práškovom cukre. Sú vynikajúce, nie síce ako lístkové originál, ale zjedla som ich skoro na posedenie.
no nedopisala som muku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no len v ingredienciach máš iba 2x pomazankové maslo ale som sa dovtipila

Vyzerajú dobre, musím posunuť sesternici, teraz jej aj jej dcére zistili ťažkú formu celiakie