
Recept na kvások, ktorý vydrží niekoľko dní a recept na chlieb z takéhoto kvásku.
Kvások: | ||
3 | decilitre | voda vlažná |
štipka | soľ | |
50 | dekagramov | múka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | dekagram | droždie čerstvé |
Domáci chlieb: | ||
2 | decilitre | voda |
deciliter | mlieko | |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
25 | dekagramov | kvások |
50 | dekagramov | hladká múka T-650 |
1 | dekagram | droždie čerstvé |
Kvások:
3dl vlažnej vody, štipka soli, 50 dkg múky, 2 PL olej,1 čl cukor, 1dkg čerstvého droždia.
Všetko spracujeme, necháme vykysnúť 10h na pulte a dáme do chladničky/možné použiť aj niekoľko dní/.
Chlieb:
Cesto vypracuje stroj, po vykysnutí prepracovať, dať na papier do oválnej ohňovzdornej misky s poklopom, nechať nakysnúť na dvojnásobok. Potom urobiť žiletkou zárezy a znovu nechať 15.min.kysnúť
Piecť začať v studenej rúre nastavenej na 230 stupňov/ už som vyskúšala aj v predhriatej/, piecť 50 min. Potom chlieb vybrať na utierku a pokropiť napr. rozprašovačom studenou vodou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty