Popis
Cesto vypracuje stroj,po vykysnutí prepracovať ,dať na papier do oválnej ohňovzdornej misky s poklopom,nechať nakysnúť na dvojnásobok.Potom urobiť žiletkou zárezy a znovu nechať 15.min.kysnúť
Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet:www. Limara péksége.hu |
Čas prípravy | 3 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 3 hod |
Ingrediencie
2 | decilitre | vody |
deciliter | mlieka | |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
Inštrukcie
Piecť začať v studenej rúre nastavenej na 230 stupňov/ už som vyskúšala aj v predhriatej/,piecť 50 min.Potom chlieb vybrať na utierku a pokropiť/napr. rozprašovačom/ studenou vodou.Recept na starý kvások: 3dl vlažnej vody,štipka soli,50dkg múky,2PL olej,1čl cukor1dkg čerstvého droždia.Všetko spracujeme, necháme vykysnúť 10h na pulte a dáme do chladničky/možné použiť aj niekoľko dní/
Poznámky
Dopĺňam : Toho mlieka je tam 0,7dl a ďalšie ingrediencie sú:25dkg starý kvások,50dkg hladká múka T-650,1dkg čerstvé droždie.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť