
reklama
Recept na perfektné hamburgerové žemle. Ak máte radi hambáče, môžete si okrem mäsa pripraviť aj skvelé domáce žemle.
Ingrediencie
200 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
40 | gramov | olej |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | jogurt |
600 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | droždie |
sezam | ||
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Cesto vypracujeme stroji, po vykysnutí ešte prepracujeme rukami a rozdelíme na 9 častí po 120 g.
Následne vyformujeme žemle, ktoré dáme na pekáč vystlaný papierom a necháme ešte vykysnúť na dvojnásobok cca 30 min.
Potom potrieme vajcom, posypeme sezamom a pečieme 18 min v rúre na 180 stupňoch.
Výnos
9 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty