
Recept na diétny suchár upečený v domácej pekárni.
125 | gramov | celozrnná múka |
125 | gramov | otruby |
60 | gramov | sezam |
25 | gramov | semienka slnečnicové |
10 | gramov | semienka ľanové |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
180 | millilitrov | voda |
Semiačka na hrubšie pomlieť a zmiešať so sypkými surovinami, primiešať olej a vodu a vymiesiť.
Toto cesto natenko natrieť na plytký plech vystlaný papierom na pečenie, hneď aj pokrájať, popichať vidličkou a dať piecť do rúry na 200°C na 20 min.
Na miešanie cesta mi pomohla pekáreň, cesto je dosť tuhé a na papier som ho s mokrými rukami rozťahovala.
Namiesto celozrnnej múky a otrúb som použila chlebovú múku a pridala som do cesta aj rascu.
Hneď po upečení je dobré preniesť na mriežku vychladiť hotový knekebrod, nakoľko sa vie prilepiť na papier.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty