
Vianočné pečivo
150 | gramov | bezlepková múka |
60 | gramov | mandle |
100 | gramov | maslo |
40 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
1 | štipka | soľ |
50 | gramov | ríbezľový džem |
Používam bezlepkovú múku Schär Mix C Kuchen & Kekse.
Najskôr zmiešame múku spolu so studeným maslom, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky. Potom pridáme všetky ostatné prísady a urobíme krehké cesto, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a vložíme na cca 30 až 45 minú do chladničky.
Po vybratí z chladničky, cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3-5 mm a vykrajujeme rozličné tvary formičkami. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 175 stupňov vo vopred vyhriatej rúre asi 10 minút. Necháme vychladnúť a potom ich lepíme s džemom a nakoniec ak niekto chce, môže ich posypať práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty