Recept s foto postupom na zdravšiu verziu sviatočného pečiva. ;)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
150 | gramov | mandle |
100 | gramov | bezlepkové ovsené vločky (alebo mandle) |
60 | gramov | kokosový cukor |
3 | čajové lyžičky | škorica |
1 | polievková lyžica | chia semienka (3PL vody na namočenie) |
3 | polievkové lyžice | javorový sirup (2PL med) |
2 | polievkové lyžice | voda |
Inštrukcie
Ak máte mixer, stačí vám postupne mixovať všetky ingrediencie, ak nie najprv si zomeľte mandle a ovsene vločky. Chia semiačka na pár minút dáme namočiť do vody.
Najprv rozmixujeme orechy, pridáme ovsené vločky, škoricu, kokosvý cukor a krátko premixujeme. (Ak použiteté mleté mandle avločky stačí všetko dôkladne spojiť v miske.) pridáme javorový sirup, alebo med, vodu a ešte krátko premixujeme.
Hmotu vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie zhruba na hrúbku cca 0,5 cm, nie na tenko, lebo sa pri pečeni vysušia a budú chrumkavé. Vykrajujeme hviezdičky a opatrne ich prekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hmota je trošku lepivejšia, formičku si môžete "máčať" napr. do práškového cukru, aby sa na ňu hmota nelepila.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 8 - 10 minút, stačí ak okraje chytnú tmavší nádych.
Postup:









