Popis
Dobré jedlo sa dá pripraviť iba z dobrých surovín, stužené tuky a margaríny sú ZLÉ veci a v kuchyni nemajú či hľadať.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Vlastná invecia |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
350 | gramov | múka hladka |
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | cukor kryštál |
2 | kusy | vajicka |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | kus | mandarínková kôra |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
kus | olej na vyprážanie | |
kus | cukor práškový na posyp |
Inštrukcie
1. Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet napríklad kovové trubičky na šamrole (s priemerom do 2 cm).
2. Navinuté vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
3. Na záver posypeme práškovým cukrom
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerajú skvele
(y), len si neviem predstavit vyprážanie aj s kovovými trubickami, mozno len preto, ze také nemám. 