Un Chien Andalou | Karnevalové koláčiky
Dobré jedlo sa dá pripraviť iba z dobrých surovín, stužené tuky a margaríny sú ZLÉ veci a v kuchyni nemajú či hľadať.
Ingrediencie
| 350 | gramov | hladká múka |
| 50 | gramov | maslo |
| 50 | gramov | kryštálový cukor |
| 2 | kusov | vajce |
| 2 | polievkové lyžice | rum |
| 1 | kus | mandarínková kôra |
| 1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
| Ostatné: | ||
| olej | ||
| trocha | práškový cukor | |
Postup
Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet napríklad kovové trubičky na šamrole (s priemerom do 2 cm).
Navinuté vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Na záver posypeme práškovým cukrom
Vyzerajú skvele
, len si neviem predstavit vyprážanie aj s kovovými trubickami, mozno len preto, ze také nemám. 