Dobré jedlo sa dá pripraviť iba z dobrých surovín, stužené tuky a margaríny sú ZLÉ veci a v kuchyni nemajú či hľadať.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Vlastná invecia |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
350 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | kus | mandarínková kôra |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Ostatné: | ||
olej | ||
trocha | práškový cukor |
Inštrukcie
1. Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet napríklad kovové trubičky na šamrole (s priemerom do 2 cm).
2. Navinuté vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
3. Na záver posypeme práškovým cukrom