Dobré jedlo sa dá pripraviť iba z dobrých surovín, stužené tuky a margaríny sú ZLÉ veci a v kuchyni nemajú či hľadať.

350 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | kus | mandarínková kôra |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Ostatné: | ||
olej | ||
trocha | práškový cukor |
1. Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet napríklad kovové trubičky na šamrole (s priemerom do 2 cm).
2. Navinuté vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.
3. Na záver posypeme práškovým cukrom
Vyzerajú skvele (clap) (y), len si neviem predstavit vyprážanie aj s kovovými trubickami, mozno len preto, ze také nemám. :-)