Kokosovo limetkové krinkle koláčiky

Popis

Svieže, pre mňa jarné, nie veľmi presladené. Ja ich milujem Hambím sa

Kokosovo limetkové krinkle koláčiky - recept

Zhrnutie

Porcie
kusy
Zdrojhttps://aseasyasapplepie.com
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

80gramovmaslo
2kusylimetky
100gramovkryštálový cukor
1kusvajce
15gramovkokos strúhaný
2čajové lyžičkyprášku do pečiva
220gramovhladká múka
práškový cukor na obaľovanie
kryštálový cukor na obalovanie
pistácie na ozdobu

Inštrukcie

Dobre umyjeme limetky a nastrúhame z nich kôru do misky s cukrom. V pôvodnom recepte je kôra z 1 limetky, ale ja som dala z oboch. Maslo, cukor a limetkovú kôru vymiešame. Pridáme vajíčko, šťavu z limetiek a kokos. Miešame do penista. Opatrne pridávame múku - opatrne preto, lebo cesto bude dosť pekné na konci. Urobíme z neho guličku a šupneme ju do chladničky sa aspoň na hodinu vychladiť.

Po hodine zapneme rúru na 180 stupňov, z cesta uguľkáme guličky, ktoré obalíme najprv v kryštáľovom cukre a potom v práškovom. Poukladáme na plech a dáme piecť na plech s papierom na pečenie na 10 minút. Koláčiky sa trochu rozčapnú a popráskajú. Vyberieme z rúry a ešte do horúcich zatlačíme pistáciu na ozdobu. Pôvodný recept hovoril o čokoládke Úsmev. Na plechu necháme schladnúť asi 5 minút a potom prenesieme na mriežku a tam necháme vychladnúť úplne.

Vychutnaje si ich Mrkám

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

"cesto bude dosť pekné na konci"

tomuto nejak nerozumiem

inak zaujalo ma to zelené na vrchu- ..šak dnes je zelený štvrtok :-)

Veľký úsmev

Chcela som sa vyhovoriť na preklep "K" miesto "V" - PEVNÉ - husté bude. Veľký úsmev Len asi by som mala nejakú divnú klávesnicu, čo? Lebo K a V je od seba dosť ďaleko. Takže cesto bude pekne pevné Chichocem sa - opatrne, nech si mixér nezavaríte - zas nebude mať hustotu ako kysnuté napr., to zas nie.

To zelené sú olúpané pistácie - presne pre ten zelený štvrtok Mrkám.

Ak by si sa chcela s nimi hrať - klasika v obchode asi zoženieš také v ružovej šupke, tak ich treba max minútu povariť, potom rýchlo hodiť do ľadu, aby dostali šok, nechať ich tam aspoň 5 minúť a šupka sa krásne nafúkne a oddelí od orieška. Na to všetko je to stále piplačka, lebo sú malinké a šupka dosť veliká. Ale esteticky sa mi viac páčia ako so šupkou Mrkám.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.