
Tak keď sa už rozbieha vianočné pečenie, nedá mi nepodeliť sa o tieto jednoduché, ale chuťovo dokonalé keksíky...sú jemné, akurát sladké, krehké, ale nie tvrdé. Navyše ak si chcete uľahčiť prácu, stačí vybrať nejakú zaujímavú vykrajovačku a po upečení ich už len chrumkať. Ak chytíte kreatívnu náladu, pokojne môžete nazdobiť farebnými polevami.
250 | gramov | maslo |
3 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
1 šálka = 300ml
V miske si vyšľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt, vajce a soľ, zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme ho potravinárskou fóliu. Po častiach odoberáme z cesta, vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm /toto dodržujte/, povykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie, 180°C, 8-10 minút /majú byť ľahko zlatavé/. Po vychladnutí schovávame v uzatvorenej nádobe.
Ďakujem ... i keď toto sú skôr keksíky "lenivej" gazdinky, než tej šikovnej
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásna formička. Netreba nechať stuhnúť pred vaľkaním?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem ... a nie, netreba nechať stuhnúť. S cestom sa výborne pracuje, ale treba ho prikrývať /vraj...
tak bolo odporúčané aby neobschlo/.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šikovná si