reklama

Plnené špaldové rožky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 29. 01. 2016 - 07:26 - Recepty M.á.r.i.a
Plnené špaldové rožky, Drobné pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Rada pri pečení používam špaldovú múku tak teraz vám ponúkam recept na plnené rožky. Plnila som orechovou plnkou a slivkovým lekvárom ale môže byť aj maková, tvarohová,ovocie...

Ingrediencie
250 gramov špaldová múka celozrnná hladká
150 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
150 gramov biely jogurt
150 gramov maslo
75 gramov trstinový cukor mletý
  trocha citrónová kôra
  štipka soľ
200 gramov orechy
1 1⁄2 decilitre mlieko
50 gramov trstinový cukor
  slivkový lekvár
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo surovín si vypracuje hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť aspoň hodinu.

Medzitým si pripravíme orechovú plnku, vlažným mliekom zalejeme mleté orechy, pridáme cukor , citrónovú kôru a zamiešame. Ak máme plnku príliš riedku môžeme pridať mleté piškóty alebo strúhanku ( aj tie môžu byť špaldové ).

Cesto si rozdelíme na 4 bochníky. Každý si vyváľkame do kruhu asi 22 cm a ten rozdelíme na 8 častí. Na širšiu stranu položíme plnku a zrolujeme do tvaru rožka. Keď dám lekvár najprv založím bočné strany a zrolujeme do balíčka aby nám lekvár nevytiekol. Ukladám na plech vyložený papierom a pečieme pri teplote 190 st. priližne 15 mim. Teplé posypeme cukrom

Doplňujúce poznámky

Ak do cesta vynecháte cukor môžete rožky plniť slanou plnkou napr. syrovou alebo stočiť slaninku,salámu. Vrch potrieť žĺtkom a posypať rascou,sezamom,ľanovými semiačkami...

Výnos
32 Porcie
Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama