
Určite nie som sama, kto sleduje program Jamieho Olivera. Mám rada hlavne také rýchle recepty s minimom surovín. Keď ukazoval sušienky vyrobené z ražného chleba, nechcelo sa mi veriť. Našla som recept a vyskúšala som.
100 | gramov | ražný chlieb |
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | maslo |
50 | gramov | trstinový cukor |
1 | štipka | soľ |
Hlavne, keď ten chlieb je bežne dostupný u nás v obchodoch a podľa zloženia obsahuje samé prospešné veci a nič naviac. To znamená žiadne ďalšie konzervanty ani prídavné látky. V obchodoch ho najdete s označením rye bread
Čokoládu rozpustite nad parou a zmiešajte s maslom.
Ražný chlieb pomocou mixéra (ponorného) nasekajte na drobno. Pridajte cukor, dve vajíčka a dobre premixujte. Pridajte rozpustenú čokoládu s maslom a ďalej spolu mixujte.
Na plech dajte papier na pečenie a potrite olejom (možno ani nie je treba)
Hmotu dajte do vrecka, odstrihnite roh a nanášajte na plech kolieska v priemere asi 4 cm. Z dávky to bude asi 20 až 24 kúskov.
Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 8-10 minút, prípadne podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po vytiahnutí môžete posypať pár kryštálikmi morskej soli.
Cesto sa mi zdalo riedke, tak som pridala ešte trocha chleba, ale myslím, že to nebolo potrebné, treba sa držať originál receptu.
ako chleba s čokoládou . Teda hodne celozrnný chlaba s výraznou chuťou.
A uvažujme, či sa pustiť do ďalšieho experimentálneho receptu, kde cesto na koláč robí z kukuričnej polenty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toho sa vôbec neboj, len nepouži instantnú polentu ale na jemno mletú...podľa toho aký koláčik to má byť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To znie ozaj zaujímavo. Ako chutili?