Popis
Určite nei som sama, kto sleduje programy Jamie Olivera. Mám rada hlavne také rýchle recepty s minimom surovín. Keď ukazoval sušienky vyrobené z ražného chleba, nechcelo sa mi veriť. Našla som recept a vyskúšala som. Hlavne, keď ten chlieb je bežne dostopný u nás v obchodoch a podľa zloženia obsahuje samé prospešné veci a nič naviac. To znamená žiadne ďalšie konzervanty ani prídavné látky. V obchodoch ho najdete s označením rye bread

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | https://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/chocolate-rye-cookies/ |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
100 | gramov | ražný chlieb |
100 | gramov | kvalitná horká čokoláda |
100 | gramov | maslo |
50 | gramov | cukor (trstinový) |
1 | štipka | soľ |
Inštrukcie
Čokoládu rozpustite nad parou a zmiešajte s maslom.
Ražný chlieb pomocou mixéra (ponorného) nasekajte na drobno. Pridajte cukor, dve vajíčka a dobre premixujte. Pridajte rozpustenú čokoládu s maslom a ďalej spolu mixujte.
Na plech dajte papier na pečenie a potrite olejom (možno ani nie je treba)
Hmotu dajte do vrecka, odstrihnite roh a nanášajte na plech kolieska v priemere asi 4 cm. Z dávky to bude asi 20 až 24 kúskov.
Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 8-10 minút, prípadne podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po vytiahnutí môžete posypať pár kryštálikmi morskej soli.
Poznámky
Cesto sa mi zdalo riedke, tak som pridala ešte trocha chleba, ale myslím, že to nebolo potrebné, treba sa držať originál receptu.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
To znie ozaj zaujímavo. Ako chutili?
ako chleba s čokoládou
. Teda hodne celozrnný chlaba s výraznou chuťou.
A uvažujme, či sa pustiť do ďalšieho experimentálneho receptu, kde cesto na koláč robí z kukuričnej polenty
Toho sa vôbec neboj, len nepouži instantnú polentu ale na jemno mletú...podľa toho aký koláčik to má byť.