reklama

Felčiarove kura

Pridal/a lusesita dňa 07. 03. 2009 - 23:17 - Recepty lusesita
obrázok k receptu

reklama

Výborná obmena pečeného kurčaťa.

Ingrediencie
1 kus kurča
1 hlávka cesnak
  slanina prerastená
  zemiak
Marináda:
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica horčica
1 deciliter pivo
  soľ
  korenie
1 strúčik cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kura si rozdelime na polovice a cele poriadne potrieme prelisovanym cesnakom zmiešaným zo soľou,dostaneme sa vsade aj pod kožu.

Na veľky plech rozložíme platky peknej slaninky a pridáme kura a dame piect cca na 20 min.

Zatiaľ si pripravime marinádu a ocistime zemiaky-nakrajame ako na americke zemiaky-mesiačiky.

marinada:

1 lyžicu obyčajnej horčice,zbytok cesnaku,1 lyžičku medu,1dcl piva-ak je huste pridame  pivo.

-po 20 min.pridame pokrájane zemiaky, znova šupneme do rury na15 mi  kura aj slanina pustia štavu, zemiaky premiešame a  potom kura potierame marinadou aj zemiaky, kazdych 10 min krasne do chrumkava.

Kedže toho nie je vela na suroviny aj roboty nič moc,tak uz sem nemám,čo pisať.Snáď,len to,že ja zvyknem k tým zemiakom pridat ku koncu surovú cibuľu,raz som tam ku koncu šupla aj letnú zeleninu,papriku,rajčinu a pred servírovaním poprskám kyslou smotanou a strúhaným syrom..Dobrú chuť.

felčiarove preto,lebo budete po nom zdravi(y) ako rybicka:-)

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

eva m, So, 07. 03. 2009 - 23:22

fiha, vyzera to dobreee
Eva Slnko

lusesita, So, 07. 03. 2009 - 23:31

aj to bajecne chuti,tie zemiaky odporucam davat na plech dobre osusene v utierke,lepsie sa opecu do chrumkava.Úsmev

lydusha (bez overenia), Ne, 08. 03. 2009 - 12:41

Aaaaaaano???? Tak toto som nevedela, no mozem ja cakat na chrumkave zemiaky ked ich svacam na plech mokreeeeeeePohoda Diiiiiiky za radu Úsmev

papradina, Ne, 08. 03. 2009 - 23:25

robim nieco podobne a fakt je to vyborneTlieskam Áno

jamama (bez overenia), Št, 12. 03. 2009 - 17:02

zienky-kucharky,tie zemiaky je dobre ked ich uz nakrajane preplachneme a vysusime v utierke.chrum-chrum

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama