
Výborná obmena pečeného kurčaťa.
1 | kus | kurča |
1 | hlávka | cesnak |
slanina prerastená | ||
zemiak | ||
Marináda: | ||
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | deciliter | pivo |
soľ | ||
korenie | ||
1 | strúčik | cesnak |
Kura si rozdelime na polovice a cele poriadne potrieme prelisovanym cesnakom zmiešaným zo soľou,dostaneme sa vsade aj pod kožu.
Na veľky plech rozložíme platky peknej slaninky a pridáme kura a dame piect cca na 20 min.
Zatiaľ si pripravime marinádu a ocistime zemiaky-nakrajame ako na americke zemiaky-mesiačiky.
marinada:
1 lyžicu obyčajnej horčice,zbytok cesnaku,1 lyžičku medu,1dcl piva-ak je huste pridame pivo.
-po 20 min.pridame pokrájane zemiaky, znova šupneme do rury na15 mi kura aj slanina pustia štavu, zemiaky premiešame a potom kura potierame marinadou aj zemiaky, kazdych 10 min krasne do chrumkava.
Kedže toho nie je vela na suroviny aj roboty nič moc,tak uz sem nemám,čo pisať.Snáď,len to,že ja zvyknem k tým zemiakom pridat ku koncu surovú cibuľu,raz som tam ku koncu šupla aj letnú zeleninu,papriku,rajčinu a pred servírovaním poprskám kyslou smotanou a strúhaným syrom..Dobrú chuť.
felčiarove preto,lebo budete po nom zdravi(y) ako rybicka:-)
aj to bajecne chuti,tie zemiaky odporucam davat na plech dobre osusene v utierke,lepsie sa opecu do chrumkava.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aaaaaaano???? Tak toto som nevedela, no mozem ja cakat na chrumkave zemiaky ked ich svacam na plech mokreeeeeee Diiiiiiky za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robim nieco podobne a fakt je to vyborne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zienky-kucharky,tie zemiaky je dobre ked ich uz nakrajane preplachneme a vysusime v utierke.chrum-chrum
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fiha, vyzera to dobreee
Eva