
Kamila | Výborné pečené kurča na smotane
Moja obľúbená, výborná a jednoduchá verzia pečeného kurčaťa, použiť môžete vykostené kuracie stehná, ale aj prsia.
3⁄4 | kilogram | kuracie stehná |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | horčica |
trocha | soľ | |
trocha | korenie | |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
Pripravíme si marinádu, ale tá nie je povinná. Vymiešame olej, horčicu, soľ a korenie.
Časti kuraťa opláchneme a zmiešame s marinádou.
Necháme postáť v chlade aspoň hodinu. Ak mäso nemarinádujete stačí osoliť, okoreniť.
Pekáč vymastíme olejom, uložíme naň tesne vedľa seba kúsky kuraťa a zalejeme šľahačkovou smotanou.
Pečieme cca hodinu.
Ako prílohu môžete podávať šalát, hranolky, pečené zemiaky, ryžu ....

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty