Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!
1 | kilogram | bravčové stehno |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | sladká červená mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | štipľavá červená mletá paprika |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rastlinný olej | |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | paprika |
Mäso nakrájame na plátky, posolíme, jemne vyklepeme, okoreníme mletým čiernym korením, na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme trochu oleja alebo masti a orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, podlejeme asi lyžicou vody a ešte chvíľu podusíme. Odstavíme a pridáme obidve papriky. Vrátime mäso naspäť, podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov a dusíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, kúsky pokrájaných paradajok a dusíme, kým zelenina zmäkne. Šťava sa nemá zahusťovať!
Podávame s ryžou a zeleninou alebo zeleninovým šalátom podľa chuti.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.