
Kamila
Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!
1 | kilogram | bravčové stehno |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | sladká červená mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | štipľavá červená mletá paprika |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rastlinný olej | |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | paprika |
Mäso nakrájame na plátky, posolíme, jemne vyklepeme, okoreníme mletým čiernym korením, na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme trochu oleja alebo masti a orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, podlejeme asi lyžicou vody a ešte chvíľu podusíme. Odstavíme a pridáme obidve papriky. Vrátime mäso naspäť, podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov a dusíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, kúsky pokrájaných paradajok a dusíme, kým zelenina zmäkne. Šťava sa nemá zahusťovať!
Podávame s ryžou a zeleninou alebo zeleninovým šalátom podľa chuti.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.