reklama

Bravčové mäso na srbský spôsob

Pridal/a melisa dňa 13. 01. 2018 - 16:10 - Recepty melisa
Bravčové mäso na srbský spôsob, Hlavné jedlá, recept, melisa

reklama

Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!Úsmev

Ingrediencie
1 kilogram bravčové stehno
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička sladká červená mletá paprika
1⁄2 čajová lyžička štipľavá červená mletá paprika
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha rastlinný olej
2 kusov paradajka
2 kusov paprika
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na plátky, posolíme, jemne vyklepeme, okoreníme mletým čiernym korením,  na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme trochu oleja alebo masti a orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, podlejeme asi lyžicou vody a ešte chvíľu podusíme. Odstavíme a pridáme obidve papriky. Vrátime mäso naspäť, podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov a dusíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, kúsky pokrájaných paradajok a dusíme, kým  zelenina zmäkne. Šťava sa nemá zahusťovať!

Podávame s ryžou a zeleninou alebo zeleninovým šalátom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Výnos
5 5
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama