Bravčové mäso na srbský spôsob

Popis

Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!Úsmev

Bravčové mäso na srbský spôsob - recept

Zhrnutie

Porcie
5
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

1kilogrambravčové stehno
1kusstredne veľká cibuľa
2strúčikycesnak
1čajová lyžičkasladká červená mletá paprika
1⁄2čajová lyžičkaštipľavá červená mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
2kusyparadajky
2kusypaprika

Inštrukcie

Mäso nakrájame na plátky, posolíme, jemne vyklepeme, okoreníme mletým čiernym korením,  na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme trochu oleja alebo masti a orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, podlejeme asi lyžicou vody a ešte chvíľu podusíme. Odstavíme a pridáme obidve papriky. Vrátime mäso naspäť, podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov a dusíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, kúsky pokrájaných paradajok a dusíme, kým  zelenina zmäkne. Šťava sa nemá zahusťovať!

Podávame s ryžou a zeleninou alebo zeleninovým šalátom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.4
Priemer: 3.4 (10 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok