
Kamila
Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!
Ingrediencie
1 | kilogram | bravčové stehno |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | sladká červená mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | štipľavá červená mletá paprika |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rastlinný olej | |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | paprika |
Postup
Mäso nakrájame na plátky, posolíme, jemne vyklepeme, okoreníme mletým čiernym korením, na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme trochu oleja alebo masti a orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, podlejeme asi lyžicou vody a ešte chvíľu podusíme. Odstavíme a pridáme obidve papriky. Vrátime mäso naspäť, podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov a dusíme asi 30 minút. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, kúsky pokrájaných paradajok a dusíme, kým zelenina zmäkne. Šťava sa nemá zahusťovať!
Podávame s ryžou a zeleninou alebo zeleninovým šalátom podľa chuti.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.