Jedlo z minima surovín, stačí kukurica, cibuľka a cestovina.
500 | gramov | cestoviny |
2 | hrnčeky | kukurica |
1 | zväzok | jarná cibuľka |
1 | štipka | mletá červená paprika |
2 | polievkové lyžice | maslo |
Dáme variť cestoviny podľa zvyklostí.
Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska.
Rozpálime 1 lyžicu masla, cibuľku opečieme, pridáme 1 šálku kukurice, trochu vriacej vody z cestovín a spolu dusíme asi 5 minút. Všetko rozmixujeme do hladka.
Na panvici rozpálime ďalšiu lyžicu masla, pridáme druhú šálku kukurice a spolu krátko opekáme. Zalejeme rozmixovanou omáčkou, podľa potreby zriedime vodou z cestovín. Zamiešame cestoviny, pridáme nasekanú vňať z cibuľky a podávame.
Kukurica sa môže použiť mrazená, z konzervy, alebo priamo uvarená a zrezaná z kláskov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.