Minimalistický recept, ktorý sa dá zvládnuť aj na dovolenke.

500 | gramov | linguine |
300 | gramov | plody mora |
1 | plechovka | cherry paradajky |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | štipka | soľ |
2 | polievkové lyžice | parmezán |
Na dovolenku k moru chodíme do apartmánov, kde sami varíme. Tento rok som sa konečne odhodlala (respektíve moji stravníci dospeli do štádia, keď sú ochotní vyskúšať aj takéto) a na trhu kúpila čerstvé plody mora. Bola to zmes krevetiek, mušlí, kúskov rybieho mäsa. Podobnú zmes možno kúpiť doma mrazenú.
Cestoviny dáme variť do osolenej vody.
Na panvičke rozpálime olej, pridáme maslo a opečieme cesnak nakrájaný na tenké plátky. Pridáme morské plody a opekáme 2-3 minúty, až všetko zbelie. Zalejeme konzervovanými paradajkami, pridáme soľ, cukor a spolu prevaríme 10 minút.
Premiešame
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte