
M.á.r.i.a | Cícerovo-rybací "guláš" so špenátom
V chladničke začínal vednúť špenát bolo ho treba spotrebovať, tak trochu indiou šmrncnutý recept...
Ingrediencie
1 | plechovka | cícer |
200 | gramov | čerstvý špenát |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | ghee maslo |
400 | gramov | fileta zo zubáča |
1⁄2 | čajová lyžička | rímska rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | koriander |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
trocha | chilli korenie | |
2 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
2 | decilitre | voda |
Postup
Cícer si scedíme, špenát opláchneme studenou vodou a necháme osušiť, cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na plátky. Filet ryby nakrájame na väčšie kusy.
Na ghee masle (ak nemáme môže byť aj olivový olej) si pečieme koreniny - rasca, koriander, kurkuma, chilli aby sa nám rozvoňali.
Potom pridáme cibuľu a restujeme do sklovita, pridáme cesnak, chvíľku opečieme a pridáme cícer. Zalejeme vodou, necháme zovrieť.
Do toho pridáme kusy ryby a necháme zovrieť, opatrne občas premiešame, ryba je rýchlo hotová.
Keď začne vrieť dáme špenát a spolu chvíľku už vlastne len podusíme.
Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na každý tanier pridáme 1/2 vareného vajíčka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.