Popis
Výborné samotné, alebo ako príloha.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiaky |
500 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnaku |
50 | gramov | parmezan |
1 | čajová lyžička | soli |
trocha | olej, čierne korenie, porvensálske bylinky |
Inštrukcie
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme. na spodok rozložíme kolieska cibuľe, nadrobno nakrájaný cesnak. Úhľadne rozložíme zemiaky. V miske vymiešame smotanu, soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný syr. Smotanu zalejeme zemiaky, ešte na vrch nastrúhame trochu syra. Pečieme cca 1 hod pri teplote cca 220°C, kým sú zemiaky mäkké.
Postup:





- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť