reklama
Výborné samotné, alebo ako príloha.
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiak |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
50 | gramov | parmezán |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | olej | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | provensálske korenie |
Postup
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme. na spodok rozložíme kolieska cibuľe, nadrobno nakrájaný cesnak. Úhľadne rozložíme zemiaky. V miske vymiešame smotanu, soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný syr. Smotanu zalejeme zemiaky, ešte na vrch nastrúhame trochu syra. Pečieme cca 1 hod pri teplote cca 220°C, kým sú zemiaky mäkké.
Výnos
3 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty