Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu. Je doplnený o bravčový perkelt, ktorý mu dodáva výraznejšiu chuť a robí z neho sýty a chutný obed .
Ingrediencie
| Prívarok: | ||
| 500 | gramov | zemiaky |
| 250 | millilitrov | kyslá smotana |
| 250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
| 3 | kusov | bobkový list |
| 4 | strúčiky | cesnak |
| 1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
| 3 | polievkové lyžice | hladká múka |
| 1 | čajová lyžička | maslo |
| Mäso: | ||
| 500 | gramov | bravčové stehno |
| 1 | kus | cibuľa |
| trocha | mleté čierne korenie | |
| 1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
| 1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
| 3 | strúčiky | cesnak |
| olej | ||
| vývar | ||
Postup
Prívarok: Ošúpané a nakrájane na plátky zemiaky dáme variť, pridáme bobkový, soľ, korenie, maslo, cesnak. Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, zahustíme ich kyslou a šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Necháme zovrieť.
Perkelt: Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, cesnak, rascu, bobkový list a podlejeme horúcim vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty