
Slavka K
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Cesto: | ||
6 | kusov | zemiaky |
2 | hrnčeky | zemiakový škrob |
1 | čajová lyžička | soľ |
Náplň: | ||
450 | gramov | bravčové mäso |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie |
Cesto: Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Tekutú časť zlejeme. Pridáme škrob, ktorý môžeme nahradiť aj múkou a soľ. Vymiešame cesto.

Náplň: Mäso zomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu alebo 2 šalotky, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.

Z cesta si odoberáme " bochničky" ktoré rukou sploštíme, naplníme "masovou" plnkou a tvarujeme do tvaru "šišiek"

Hotové vložíme do vriacej vody.

Keď výplatu na povrch sú hotové, vyberáme. Vraj až 40 minút treba variť. Mne stačilo 20 minút. Teda asi to závisí od druhu zemiakov. Treba sledovať keď vyplavú.
Môžeme vybrať, naservírovať, dozdobiť kyslou smotanou, skaramelizovanou cibuľkou, kto má rád slaninkou spraženou.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.