
Slavka K | Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Cesto: | ||
6 | kusov | zemiaky |
2 | hrnčeky | zemiakový škrob |
1 | čajová lyžička | soľ |
Náplň: | ||
450 | gramov | bravčové mäso |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie |
Cesto: Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Tekutú časť zlejeme. Pridáme škrob, ktorý môžeme nahradiť aj múkou a soľ. Vymiešame cesto.

Náplň: Mäso zomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu alebo 2 šalotky, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.

Z cesta si odoberáme " bochničky" ktoré rukou sploštíme, naplníme "mäsovou" plnkou a tvarujeme do tvaru "šišiek".

Hotové vložíme do vriacej vody.

Keď vyplavu na povrch, sú hotové. Môžeme ich vyberať. Vraj až 40 minút treba variť. Mne stačilo 20 minút. Pravdepodobne to závisí od druhu zemiakov. Treba sledovať keď vyplavú.

Môžeme vybrať, naservírovať, dozdobiť kyslou smotanou, skaramelizovanou cibuľkou, kto má rád slaninkou spraženou.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.