reklama

Kuracie mäso so špenátom

Pridal/a Kamila dňa 24. 02. 2016 - 19:00 - Recepty Kamila
Kuracie mäso so špenátom, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Kuracie mäso so špenátom


reklama

Výborné mäso, ktoré sa hodí aj k cestovinám. Opäť moja obľúbená kombinácia.

Ingrediencie
400 gramov kuracie vykostené stehná
6 strúčiky cesnak
40 gramov maslo
50 gramov tvrdý syr
125 gramov čerstvý špenát
Marináda:
2 polievkové lyžice olivový olej
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 polievková lyžica horčica
1 polievková lyžica sójová omáčka
  trocha korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky. Vymiešame marinádu a mäso v nej necháme postáť aspoň hodinu. Cesnak očistíme, pretlačíme  a krátko opečieme na masle, pozor na prepálenie.

Pridáme mäso, krátko opečieme a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave alebo môžete len dlhšie opekať.

Keď je mäso hotové, pridáme syr, premiešame a špenát, ktorý len kratučko "sparíme", premiešame s horúcim mäsom a vypneme. Podávame s ryžou,  cestovinami, zeleninovým šalátom.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama