
M.á.r.i.a | Kuracie pečene v slaninke
Kuracie pečene robené na pekáčiku zostanú šťavnaté s výbornou príchuťou slaninky a cibule.
8 | kusov | kuracia pečeň |
8 | plátky | sedliacka šunka |
3 | kusov | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
mleté čierne korenie |
Kuracie pečene očistíme (odblaníme), necháme ich celé, nekrájame a dobre vysušíme. Každú zabalíme do plátku slaniny.
Cibuľu, cesnak nakrájame na kolieska. Do zapekacej misky dáme olej, naukladáme cibuľu s cesnakom, trochu osolíme a okoreníme.
Naukladáme zabalené pečene, podlejeme trochou vody asi tak 1 dl. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme 20 min. Potom odokryjeme a pečieme ešte ďalších 20 min, aby bola slaninka chrumkavá.
Ja som ako prílohu dala tarhoňu, ale podávať môžeme so zemiakmi, ryžou, kuskusom, hodí sa aj na letné pohostenie so šalátom.
Ďalšie recepty
Výborné jedlo. Super recept:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Otázka - tá voda sa odparí? Ja pečienku nepodlievam - také nemusím ... lebo toto vyzerá prudko dobre a mám od toho veľké očakávania.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozhodnuté - idem kúpiť slaninku a pečienku. Vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rychlé,výborné, hlavně na chatě.