
Kamila | Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou
Inšpirácia na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed. Moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť
500 | gramov | kuracie mäso |
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
500 | gramov | mrazená zelenina |
Kuracie mäso opláchneme, osolíme, okoreníme. Pekáč vymastíme olejom, rozložíme naň mäso a zalejeme smotanou. Pečieme pri teplote cca 230°C cca 60 minút.
Zeleninu uvaríme nad parou, (alebo krátko podusiť na masle?) môžeme ju zľahka osoliť a okoreniť. Ak máme čerstvú zeleninu, očistíme a nakrájame ju podľa potreby, zvyšok podobne ako pri mrazenej zelenine.
Zelenina získa skvelú chuť ak ju polejeme smotanou, ktorá zostane po upečení mäsa.

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty