Popis
Inšpirácia na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed. Moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | kuracie stehná (prsia) |
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
trocha | olej, soľ, korenie | |
500 | gramov | mrazená zelenina (alebo čerstvá, cukina, brokolica, paprika , cibuľa ..) |
Inštrukcie
Kuracie mäso opláchneme, osolíme, okoreníme. Pekáč vymastíme olejom, rozložíme naň mäso a zalejeme smotanou. Pečieme pri teplote cca 230°C cca 60 minút.
Zeleninu uvaríme nad parou, (alebo krátko podusiť na masle?) môžeme ju zľahka osoliť a okoreniť. Ak máme čerstvú zeleninu, očistíme a nakrájame ju podľa potreby, zvyšok podobne ako pri mrazenej zelenine.
Zelenina získa skvelú chuť ak ju polejeme smotanou, ktorá zostane po upečení mäsa.
Postup:



- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť