
Kamila | Pečené kuracie prsia s parmezánom
Skvelý obed z jedného hrnca. Ku kuraciemu mäsu som "pribalila" aj cukinu (zemiaky), bola skvelá príloha.
Ingrediencie
500 | gramov | kuracie prsia |
2 | kusov | cuketa |
70 | gramov | parmezán |
50 | gramov | maslo |
trocha | soľ | |
trocha | korenie | |
trocha | olivový olej | |
2 | strúčiky | cesnak |
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie a hrubšie kúsky. Mäso osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, necháme vychladnúť a prepasírujeme k nemu cesnak. Mäso obalíme najprv v masle a potom zľahka v syre (ak nedelíte, môžete k syru pridať strúhanku, mäso bude chrumkavejšie). Preložíme na vymastený plech.
Cukinu, umyjeme, nakrájame, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a tiež obalíme v syre. Ja som ju už len tak trochu posypala. Dcére som upiekla zopár zemiakov, ktoré som nakrájala na štvrtinky, malé zemiaky stačí prepoliť, tiež treba pokvapkať olejom, posoliť...
Pečieme pri teplote cca 230°C, cca 40 minút. Ja som prvých 20 minút prikryla plech alobalom, potom ho dala dole. Na posledných 10 minút môžete pridať aj cherry paradajky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.