
Neviem síce, či už tu taký recept nieje(blush) , ale risknem to. Je to taká rychlovka(myslím na prípravu, lebo sa to musí piecť), ale hlavne neušpiníte vela riadu.
1 | kus | kurča |
1 | kilogram | soľ |
Rúru predhrejeme na 210st.celzia. Do suchého pekáča nasypeme sol a rovnomerne ju urovnáme po celej ploche. Umyté kurča položíme na soľ a zhora ho ľahko posolíme. Kurča vložíme do rúry, nepodlievame ničím, nezakrívame, neotáčame, ani nič podobne-pečieme 1,5 hod.do zlatova, podľa rúry. Po upečení kurča vyberieme a spodnú časť kože odstránime, hneď podávame. Dobrú chuť.
Ako prílohu si zvolíme to, čo máme radi:varené zemiaky, pečené zemiaky, alebo zemiakovú kašu, ryžu, zeleninový šalátik...
aj ja ten recept poznám ešte od maminy,pred nejakými 20 rokmi to bol hit.je to fak super pochutnanie.dík,že si mi ho pripomenula,už som ho rokýýýýýýýýýýýý nepiekla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto kuriatko som jedávala často ešte u rodičov, bolo to rýchle, jednoduché, chutné
a vraj aj veľmi diétne. Niekedy sme si ho robili aj do cesty na dovolenku. Raz som ho robila, keď som mala návštevu z Čiech a malá neter s hrôzou v očiach
referovala svojmu tatinovi že som sa asi zbláznila, keď videla tú hromadu soli
.
Naozaj veľmi chutné, doporučujem!