reklama

Lasagne

Pridal/a tedy dňa 23. 01. 2011 - 12:03 - Recepty tedy
obrázok k receptu

reklama

Podľa kocura Garfielda "lasagne, jedlo pre bohov...."

Ingrediencie
4 kusov cibuľa
6 strúčiky cesnak
1 plechovka paradajkové pyré
1⁄4 čajová lyžička soľ
250 millilitrov smotana na šľahanie
200 gramov syr
1 balík lasagne
200 gramov šunka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskor si treba nachystať 2 omáčky:

Červená omáčka: Nadrobno cibulu aj cesnak,osmažiť na troške oleja, pridať paradaj pyré, sol a vegetu, nechať všetko prevrieť.

Biela omáčka : Do 1 (2) šlahačiek - neušlahaných, pridať nastruhaný tvrdý syr.

Najlepšie je robiť ich v mise z janskeho skla, lebo dobre odhadnem, kedy sú tak akurát upečené. V nepriehľadnej miske väčšinou trochu pripálim. Takže:

do zapekacej misy postupne vrstvím - naspodok trochu červenej omáčky, vrstvu lasagní /olamujem ich tak aby vytvorili súvislú plochu/, červená omáčka, na ňu biela omáčka, lasagne, červená omáčka .........

Posledná vrstva lasagne a už len súvislá vrstva bielej omáčky.

Zakryjem a dávam do predhriatej rúry tak cca na 30-4O min, ked to začne po bokoch už trochu hnednuť, vyberám.

Kedže mám doma 4 hladné chlapské krky, vkladám pomedzi ešte zopár medzivrstiev ,čo je práve v chladničke - na červenú omáčku dám napr pláty šunky,a frc bielej omáčky.

Čím viac vrstiv, tým lepšie.

Doplňujúce poznámky

Dali sme si lasagne v Taliansku a moj syn vyhlásil "tvoje mi chutia viac". Viete si predstaviť, aký blažený pocit ma zalial ;-) ;-) ;-)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

NIA123, Ne, 23. 01. 2011 - 12:22

hmm... take ja mozem...ale davam tam aj mlete masko.. Tlieskam

aretta, Ne, 23. 01. 2011 - 17:14

V poslednej dobe sú dosť obľúbené aj u nás, ale nie v reštikách, brrrr. Taktiež dávame do paradajkovej omáčky trochu mletého mäsa a vrstvy posypávam trochou syra. No a na čerstvo upečené vrstvu grany. Mňaaam, bay bay dieta Pohoda

tedy, Ne, 23. 01. 2011 - 20:47

Vdaka za tipy, skúsim ešte vylepšiť.Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama