
Podľa kocura Garfielda "lasagne, jedlo pre bohov...."
4 | kusov | cibuľa |
6 | strúčiky | cesnak |
1 | plechovka | paradajkové pyré |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | syr |
1 | balík | lasagne |
200 | gramov | šunka |
Najskor si treba nachystať 2 omáčky:
Červená omáčka: Nadrobno cibulu aj cesnak,osmažiť na troške oleja, pridať paradaj pyré, sol a vegetu, nechať všetko prevrieť.
Biela omáčka : Do 1 (2) šlahačiek - neušlahaných, pridať nastruhaný tvrdý syr.
Najlepšie je robiť ich v mise z janskeho skla, lebo dobre odhadnem, kedy sú tak akurát upečené. V nepriehľadnej miske väčšinou trochu pripálim. Takže:
do zapekacej misy postupne vrstvím - naspodok trochu červenej omáčky, vrstvu lasagní /olamujem ich tak aby vytvorili súvislú plochu/, červená omáčka, na ňu biela omáčka, lasagne, červená omáčka .........
Posledná vrstva lasagne a už len súvislá vrstva bielej omáčky.
Zakryjem a dávam do predhriatej rúry tak cca na 30-4O min, ked to začne po bokoch už trochu hnednuť, vyberám.
Kedže mám doma 4 hladné chlapské krky, vkladám pomedzi ešte zopár medzivrstiev ,čo je práve v chladničke - na červenú omáčku dám napr pláty šunky,a frc bielej omáčky.
Čím viac vrstiv, tým lepšie.
Dali sme si lasagne v Taliansku a moj syn vyhlásil "tvoje mi chutia viac". Viete si predstaviť, aký blažený pocit ma zalial ;-) ;-) ;-)
V poslednej dobe sú dosť obľúbené aj u nás, ale nie v reštikách, brrrr. Taktiež dávame do paradajkovej omáčky trochu mletého mäsa a vrstvy posypávam trochou syra. No a na čerstvo upečené vrstvu grany. Mňaaam, bay bay dieta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdaka za tipy, skúsim ešte vylepšiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmm... take ja mozem...ale davam tam aj mlete masko..