
Obľúbené jedlo na horúce dni. Pod heslom čo chladnička dá, obmieňam a pridávam.
400 | gramov | ryža |
150 | gramov | hydinové mäso |
1 | kus | paprika zelená |
1 | kus | paprika červená |
trocha | karí | |
1 | plechovka | kukurica |
1 | kus | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
kus | soľ | |
kus | korenie čierne mleté | |
4 | kusov | paradajka |
Vopred pripraviť ryžu ,podla svojich zvykov.Ja robím na cibuľke. Ochutím soľou a kari korením.Nechať vychladnúť. Mäsko podla možnosti ,čo doma mám.Prípadne na kúsky nakrájam kuracie prsia a opečiem na panvici ochutím striedmo. Nechať vychladnúť. Pokrájať papriku,ja krájam na drobno.Paradajky nakrájať. Pridať konzervu kukurice ,keď nemám nedám :-) V miske zmiešať olivový olej ,citrónovú šťavu štipku soli ,a rozotrený cesnak /nie vždy dávam cesnak -obmieňam / Vychladené spolu zmiešam pripadne dochutím bielim korením . U nás papáme vychladené .
Odporúčam si všetko vopred pripraviť aby mohlo vychladnúť na izbovú teplotu . U nás aj chladíme v chladničke.Chutí aj na studeno. Obmieňam ,doplním zeleninu. Mäsko sa dá použiť rôzne.Zostane z večera po grilovaní,pripadne z polievky ,alebo len na sucho opečiem . Mäso musím pre mojich mäsožravcov .Potom sú ochotný pojesť aj zeleninu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty