
Vyborné masko s ovocím, da sa robiť z bravčového aj kuracieho maska
500 | gramov | kuracie mäso |
1 | balík | sušené slivky |
1 | kus | slivkový lekvár |
1 | čajová lyžička | koreniny |
1 | kus | cibuľa |
Masko nakrajame na rezne, naklepeme, mierne posolíme. Do kazdeho vložíme sušené slivky, 2-3, podla velkosti masa. Preložíme napoly, zachytíme šparadlom.
Kapsičky opekáme na riadne rozhorúčenom oleji sprudka, vyberieme a odložíme nabok.
Mne sa pekne zlepili oba konce, takže som šparadla povyberala a kapsy sa nerozišli.
Na ten istý olej dáme cibulku nakrájanú na kocky, opražíme doružovala, pridáme maso a podlejeme vodou podla toho, kolko chceme mat štavy. Pridáme nove korenie.
Necháme dusiť a ked je masko mäkké, pridáme asi 1 lyžicu slivkového lekváru.
Nakoniec dochutíme solou, prípadne diabolským korením alebo čiernym, podla toho, kto ma ako rád.
Ja som šťavu na záver ešte rozmixovala, lebo manžel nema rad kusky cibulky v omačke, ale nemusí sa.
Podávame s ryžou
Mňaaam, toto v najbližšej dobe vyskúšam