Popis
Plnené kuracie prsia marinovanými sušenými slivkami, zemiakovo - cviklová kaša

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
150 | gramov | kuracie prsia |
4 | kusy | sušené slivky |
200 | gramov | zemiaky |
kus | červená repa (cvikla) | |
kus | mlieko, maslo, hl. múka |
Inštrukcie
Kuracie prsia si rozklepeme, zľahka osolíme, naukladáme vopred v rume(brandy, cognac,..)marinované sušené slivky, mäsko zvinieme a kovovou ihlicou spevníme aby sa nám neroztvorilo.Zľahka obalíme v hladkej múke. Na panvicu si dáme olej, rozpálime a dáme opiecť pripravené mäsko. Poopekáme pomaličky z každej strany - aby sa nám mäsko dobre prepieklo. Vyberieme, výpek zaprášime štipkou múky, zľahka opražíme a zalejeme 0,5dl vody(najlepšie bujónom alebo zvyšným vývarom). Zjemníme sladkou smotanou, prípadne dochutíme vegetou. Zo zemiakov, mlieka a masla pripravíme zemiakovú kašu.Do hotovej zemiakovej kaše nalejeme šťavu zo sterilizovanej červenej repy a dobre rozmiešame. šťava nám kašu krásne zafarbí a jemne dochutí.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť