reklama

Mletý rezeň

Pridal/a fidorka dňa 20. 08. 2012 - 15:39 - Recepty fidorka
Mletý rezeň, Hlavné jedlá, recept, fidorka

fidorka | Mletý rezeň


reklama

prvy krat som ho robila ako 14-rocna a mala som pocit,ze lepsia a chutnejsia dobrota neexistuje :-D

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
  kus soľ
1 kus vajce
  trocha mleté čierne korenie
200 gramov Eidam
Na vyprážanie:
  kus múka
  trocha vajce
  trocha strúhanka
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso pomelieme, ja som mala kus bravčového a kus kuracieho. Môže byť aj samotné bravčové, alebo bravčové zmiešané s hovädzím.

Pomleté mäso zmiešame s korením, vajcom, postrúhaným syrom, pridáme soľ a vytvoríme placky.

Tie obalíme v trojobale a vyprážame z oboch strán. Podávame s prílohou, ktorú máme radi. 

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Erkočka, Po, 20. 08. 2012 - 16:19

Čo tu vykladáš, že rezeň Chichocem sa , je to obyčajná fašírka, bez cesnaku, bez cibule, bez majoránky Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

jamajka (bez overenia), Po, 20. 08. 2012 - 19:45

Úsmev No , kočka naša , tentoraz si sa sekla Chichocem sa . Fašírka býva obyčajná , ale tento mletý rezeň je famózny . Ja robím len z mletého bravčového , doň pridám ešte vopred predpripravenú sójovú drť a véééľa strúhaného Eidamu . Skús ho pripraviť a dáš Fidorke za pravdu . Vyplazený jazyk Chichocem sa

akalenkak67, Po, 20. 08. 2012 - 19:28

Včera robila dcéra.No dala tam véééla cesnaku a ja som dnes svoj stále nízky tlak mala až tak nízky,že do obeda MM chodil pozerať či ešte žijem. Úsmev Beriem to s humorom že len zabudla že cesnak znižuje tlak a nemala v úmysle zbaviť sa ma.Ved ja pažravá zjem totiž všetko. Váľam sa od smiechu po podlahe

Erkočka, Ut, 21. 08. 2012 - 12:55

vitaj v klube nízky tlak 90/60 Slnko

akalenkak67, Ut, 21. 08. 2012 - 15:00

Tak to je u mna ešte ideálny tlak.Ja sa pohybujem ešte v ovela nižších.Už ma lekár odporučil na kompletné vyšetrenia.Straší ma,že môžem raz upadnúť do kómy,ak to budem brať stále na lahkú váhu.
Lenže ja som akosi zvyknutá na taký tlak a neviem ako zvládnu moje zúrivé dietko,keby som mala byť napr.hospitalizovaná. Smútok

jana.j.wenning, Ut, 21. 08. 2012 - 12:43

ja som málomäsožravec ale keď mäso, tak najradšej mleté. to mám rada, takže Áno . nestačí výsledný produkt obaliť iba v prézlach? treba trojobal? to sa pýta iba moja lenivá duša. Úsmev

fidorka, Ut, 21. 08. 2012 - 14:16

jak je libo,kluuudne mozes obalit v prezlach,ved to nejde pred komisiu.ono sa to vola mlety rezen len preto,ze aj klasicky rezen obalujes v trojobale a tento je z mleteho masa,obaleny v trojobale tiez....ale ked sa ti nechce,nevidim problem,zjete,ako urobis Pohoda

Chobotnička, Ut, 21. 08. 2012 - 13:04

Díky Sonička, zajtra príde domov mm, tak túto ňamku si urobíme. Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Slnko

andula78, Pi, 24. 08. 2012 - 12:27

ja som to robila asi pred mesiacom, obaľovala som v strúhanke podľa receptu a keďže tá zmes je mäkká, šlo to dosť ťažko. neviem si predstaviť ako sa to obaľuje v trojobale Prekvapenie . Tebe to šlo ako pri klasických rezňoch?

fidorka, Pi, 24. 08. 2012 - 12:41

nemam s tym nikdy problem,aj ked to nie je ako klasicke rezne.tie staci vidlickou otocit a tak obalovat,ale tieto treba rukou.ved najskor do muky,zo spodu podoberiem rukou a prenesiem do vajicka a potom znova podoberiem vidlickou,rukou si pomozem a do struhanky.v rukach dotvarujem a je hotovo....

pelargonia3, Po, 28. 01. 2013 - 14:14

ono sa to asi preto obaľuje v trojobale, aby syr nevytiekol. Tak je to istejšie, aj ja tak robim, ked je priveľmi rietke, pridam maličko struhanky, alebo sojovú drť. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama