
fidorka | Mletý rezeň
prvy krat som ho robila ako 14-rocna a mala som pocit,ze lepsia a chutnejsia dobrota neexistuje :-D
500 | gramov | mleté mäso |
kus | soľ | |
1 | kus | vajce |
trocha | mleté čierne korenie | |
200 | gramov | Eidam |
Na vyprážanie: | ||
kus | múka | |
trocha | vajce | |
trocha | strúhanka | |
olej |
Mäso pomelieme, ja som mala kus bravčového a kus kuracieho. Môže byť aj samotné bravčové, alebo bravčové zmiešané s hovädzím.
Pomleté mäso zmiešame s korením, vajcom, postrúhaným syrom, pridáme soľ a vytvoríme placky.
Tie obalíme v trojobale a vyprážame z oboch strán. Podávame s prílohou, ktorú máme radi.
No , kočka naša , tentoraz si sa sekla
. Fašírka býva obyčajná , ale tento mletý rezeň je famózny . Ja robím len z mletého bravčového , doň pridám ešte vopred predpripravenú sójovú drť a véééľa strúhaného Eidamu . Skús ho pripraviť a dáš Fidorke za pravdu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera robila dcéra.No dala tam véééla cesnaku a ja som dnes svoj stále nízky tlak mala až tak nízky,že do obeda MM chodil pozerať či ešte žijem. Beriem to s humorom že len zabudla že cesnak znižuje tlak a nemala v úmysle zbaviť sa ma.Ved ja pažravá zjem totiž všetko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vitaj v klube nízky tlak 90/60
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to je u mna ešte ideálny tlak.Ja sa pohybujem ešte v ovela nižších.Už ma lekár odporučil na kompletné vyšetrenia.Straší ma,že môžem raz upadnúť do kómy,ak to budem brať stále na lahkú váhu.
Lenže ja som akosi zvyknutá na taký tlak a neviem ako zvládnu moje zúrivé dietko,keby som mala byť napr.hospitalizovaná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som málomäsožravec ale keď mäso, tak najradšej mleté. to mám rada, takže . nestačí výsledný produkt obaliť iba v prézlach? treba trojobal? to sa pýta iba moja lenivá duša.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jak je libo,kluuudne mozes obalit v prezlach,ved to nejde pred komisiu.ono sa to vola mlety rezen len preto,ze aj klasicky rezen obalujes v trojobale a tento je z mleteho masa,obaleny v trojobale tiez....ale ked sa ti nechce,nevidim problem,zjete,ako urobis
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Díky Sonička, zajtra príde domov mm, tak túto ňamku si urobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
za malicko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to robila asi pred mesiacom, obaľovala som v strúhanke podľa receptu a keďže tá zmes je mäkká, šlo to dosť ťažko. neviem si predstaviť ako sa to obaľuje v trojobale . Tebe to šlo ako pri klasických rezňoch?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemam s tym nikdy problem,aj ked to nie je ako klasicke rezne.tie staci vidlickou otocit a tak obalovat,ale tieto treba rukou.ved najskor do muky,zo spodu podoberiem rukou a prenesiem do vajicka a potom znova podoberiem vidlickou,rukou si pomozem a do struhanky.v rukach dotvarujem a je hotovo....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ono sa to asi preto obaľuje v trojobale, aby syr nevytiekol. Tak je to istejšie, aj ja tak robim, ked je priveľmi rietke, pridam maličko struhanky, alebo sojovú drť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo tu vykladáš, že rezeň
, je to obyčajná fašírka, bez cesnaku, bez cibule, bez majoránky
