
dasa_ | Guličky z mletého mäsa na cuketových rezancoch
Guličky pečené v rúre s nízkosacharidovou prílohou. Samozrejme, prílohu možno meniť podľa vlastnej chute.
400 | gramov | mleté mäso |
100 | gramov | parmezán |
1 | kus | žĺtok |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | strúčik | cesnak |
Cuketové rezance: | ||
1 | kus | cuketa |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | grilovacie korenie |
1 | strúčik | cesnak |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | štipka | soľ |
Mleté mäso zmiešame so žĺtkom, strúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a cesnakom, prípadne cesnakovým práškom.
Rukami namočenými v studenej vode tvarujeme menšie guličky.
Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre pečieme cca 30 minút. Ak treba, v polovici pečenia otočíme.
Z cukety narežeme najskôr tenké plátky a z nich rezance. Posypeme ich paprikou, grilovacími bylinkami a cesnakovým práškom.
Na rozpálenej panvici s olejom ich prudko opečieme. Solíme až po opečení, inak by pustili šťavu a miesto opekania by sa dusili.

dasa_

dasa_

dasa_
To vyzerá dobre, vyskúšam máme cuketové obdobie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj, veľmi dobre to vyzerá!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja som vymýšľala, ako tie špagety spravím, keď nemám také to strúhatko
.
Recept velice fajný. Jednoduchý, relatívne rýchly.
Mňam.