Popis
Prázdniny predo dvermi a niekedy nie je čas a ani vôla stáť pridlho pri sporáku... vtedy je fajn mať po ruke recept zo sezónnych surovín, pripravený rýchlo a navyše aj chutí.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | rigatoni /krátke rúrky/ |
2 | kusy | paprík rôznej farby - ja som použila žltú a červenú |
150 | gramov | prerastenej slaniny |
4 | polievkové lyžice | strúhaného syra - najlepšie ovčieho |
4 | polievkové lyžice | olivového oleja |
1⁄2 | kus | cibule |
soľ | ||
ml.čierne korenie |
Inštrukcie
Cestoviny uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Papriky si umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na prúžky. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Na panvici si rozpálime olej, opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a papriku, poopekáme. Pridáme za naberačku vody z cestovín, osolíme a pod pokrievkou chvíľu dusíme /cca 10 minút/. Omáčku okoreníme a prelejeme ňou cestoviny. Podávame posypané strúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
A vieš, že je to úplne jedno s akými cestovinami túto omáčku podávaš? Chuť je vždy vynikajúca.
A vieš, že máš 100 % pravdu
... len keď už dávaš názov tak ... to nebolo poučovanie ani urážka. Taká malá oprava názvu, ktorá nehodnotila chuť 