
Rýchly obedík alebo večea keď nestíhate, môže sa urobiť aj keď Vám ostane viac zemiakov.
Ingrediencie
5 | kusov | zemiak |
2 | kusov | vajce |
1 | plátok | maslo |
1 | deciliter | smotana na varenie |
1 | kus | cibuľa |
150 | gramov | šampiňóny |
100 | gramov | šunka |
2 | polievkové lyžice | olej |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok | |
1 | polievková lyžica | petržlenová vňať |
Postup
Zemiaky čistíme a uvaríme v osolenej vode. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame na drobno, šampiňony na plátky a šunku na malé pásiky. Orestujeme cibuľu, pridáme šampiňony a potom šunku. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Neháme vychladnúť. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Pridáme žĺtka, nastrúhame trochu muškátového orieška. Naberačkou na vymastený plech robíme kôpky - naberačkou spravíme do každej jamku. Do udusených šampiňonoch pridáme petržlenovú vňať a z bielkou vyšľahaný tuhý sneh, zľahka premiešame a naplníme jamky v zemiakoch. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 min. Môžeme posypať trochou nastrúhaného syra.
Zabudla som...šampiňonom pridať 1 nastrúhanú mrkvu a dusiť spolu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.