reklama

Prepelička s plnkou z gaštanov

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 26. 03. 2018 - 12:40 - Recepty M.á.r.i.a
Prepelička s plnkou z gaštanov, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

" Mini pipinky" sú nemej bežné na našich tanieroch...možno tak ich vajíčka ale keď sa Vám dostanú pod ruku neváhajte, treba ich vyskúšať.

Ingrediencie
1 kus prepelička
1 kus rožok
1 kus vajce
1 kus šalotka
5 kusov gaštany
1 čajová lyžička petržlenová vňať
2 plátky maslo
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha muškátový oriešok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Prepelčku umyjeme, odrežeme tenkú časť krídelka, osušíme. Potrieme soľou z vrchu aj z vnútra. Rožok nakrájame na drobné kocky a zalejeme trochou vlažného mlieka. Šalotku nakrájame na drobno, nasekáme petržlenovú vňať. Plátok masla vymiešame so žĺtkom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a dobre vymiešame. Vymiešané maslo pridáme k namočenému rožku, pridáme šalotku a petržlenovú vňať - premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Naplníme prepeličku - nemusíme otvor "zašť" plnka neutečie. Dáme do zapekacej  misky, na vrch pridáme plátok masla, prilejeme trochu vody. Zakryjeme alobalom a dáme piecťdo vyhriatej rúry na 180 st. približne 40 min. ( v polovičke pečenie otočím prepeličku a znova zakryjem). Na záver zvýšime teplotu rúry, dáme preč alobal a dopečieme chrumkavú kožu. Podávala som s opečenými zemiakmi - prevarím si ich a keď dopekám mäsko priložím ich k nemu aby sa opiekli.

Doplňujúce poznámky

Recept uvádzam na 1 ks prepeličky, stačí pre dve osoby....takže si ho prispôsobíme podľa počtu stravníkov a veľkých jedákov.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama