Prepelička s plnkou z gaštanov

Pridal/a M.á.r.i.a

" Mini pipinky" sú nemej bežné na našich tanieroch...možno tak ich vajíčka ale keď sa Vám dostanú pod ruku neváhajte, treba ich vyskúšať.

Prepelička s plnkou z gaštanov - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kusprepelička
1kusrožka (plátok sendviča,žemľa)
1kusvajce
1kusšalotka menšia
5kusygaštany jedlé
1čajová lyžičkapetržlenová vňať
2plátkymasla
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Inštrukcie

Prepelčku umyjeme, odrežeme tenkú časť krídelka, osušíme. Potrieme soľou z vrchu aj z vnútra. Rožok nakrájame na drobné kocky a zalejeme trochou vlažného mlieka. Šalotku nakrájame na drobno, nasekáme petržlenovú vňať. Plátok masla vymiešame so žĺtkom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a dobre vymiešame. Vymiešané maslo pridáme k namočenému rožku, pridáme šalotku a petržlenovú vňať - premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Naplníme prepeličku - nemusíme otvor "zašť" plnka neutečie. Dáme do zapekacej  misky, na vrch pridáme plátok masla, prilejeme trochu vody. Zakryjeme alobalom a dáme piecťdo vyhriatej rúry na 180 st. približne 40 min. ( v polovičke pečenie otočím prepeličku a znova zakryjem). Na záver zvýšime teplotu rúry, dáme preč alobal a dopečieme chrumkavú kožu. Podávala som s opečenými zemiakmi - prevarím si ich a keď dopekám mäsko priložím ich k nemu aby sa opiekli.

Poznámky

Recept uvádzam na 1 ks prepeličky, stačí pre dve osoby....takže si ho prispôsobíme podľa počtu stravníkov a veľkých jedákov.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok