
" Mini pipinky" sú nemej bežné na našich tanieroch...možno tak ich vajíčka ale keď sa Vám dostanú pod ruku neváhajte, treba ich vyskúšať.
1 | kus | prepelička |
1 | kus | rožok |
1 | kus | vajce |
1 | kus | šalotka |
5 | kusov | gaštany |
1 | čajová lyžička | petržlenová vňať |
2 | plátky | maslo |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok |
Prepelčku umyjeme, odrežeme tenkú časť krídelka, osušíme. Potrieme soľou z vrchu aj z vnútra. Rožok nakrájame na drobné kocky a zalejeme trochou vlažného mlieka. Šalotku nakrájame na drobno, nasekáme petržlenovú vňať. Plátok masla vymiešame so žĺtkom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a dobre vymiešame. Vymiešané maslo pridáme k namočenému rožku, pridáme šalotku a petržlenovú vňať - premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Naplníme prepeličku - nemusíme otvor "zašť" plnka neutečie. Dáme do zapekacej misky, na vrch pridáme plátok masla, prilejeme trochu vody. Zakryjeme alobalom a dáme piecťdo vyhriatej rúry na 180 st. približne 40 min. ( v polovičke pečenie otočím prepeličku a znova zakryjem). Na záver zvýšime teplotu rúry, dáme preč alobal a dopečieme chrumkavú kožu. Podávala som s opečenými zemiakmi - prevarím si ich a keď dopekám mäsko priložím ich k nemu aby sa opiekli.
Recept uvádzam na 1 ks prepeličky, stačí pre dve osoby....takže si ho prispôsobíme podľa počtu stravníkov a veľkých jedákov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty