Gaštanové gnocchi...

Popis

Jednoduché a pritom chutné jedlo... a ak sa budete držať pôvodného receptu, tak aj bezlepkové.

Gaštanové gnocchi... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogramzemiakov uvarených v šupke
250gramovgaštanovej múky
2kusyvajcia
 trocharozpusteného masla
 trochahusacej masti s oškvarkami
soľ

Inštrukcie

Takže pôvodný recept ako inak z talianskej kuchárky: zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez lis na zemiaky /ja ich meliem na mäsovom mlynčeku/, pridáme gaštanovú múku /nájdete v internetových obchodíkoch/, vajcia a soľ.

Spracujeme cesto, ktoré po častiach vyšúľame na valček. ten nakrájame na kúsky, ktoré sploštíme vidličkou. Gnocchi varíme vo veľkom množstve vriacej osolenej vody. Keď  vyplávajú na povrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou na tácku a pokvapkáme rozpusteným maslom /postačí len trošku/.

Podávame trošku poliate rozpustenou husacou/kačacou masťou so škvarkami alebo si pripravíme šmalc.

No keďže ja som náš BIO obchodík precenila a gaštanovú múku som nezohnala narýchlo, trochu som improvizovala. Uvarila som 750 g zemiakov a zvyšok nahradila 250 g varenými olúpanými jedlými gaštanmi, ktoré som spolu so zemiakmi tiež zomlela. Potom som pridala 250 g hladkej múky a ostatné ako je popísané vyššie.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.