
Je to bezkonkurenčné jedlo
300 | gramov | polohrubá múka |
štipka | soľ | |
100 | millilitrov | voda |
500 | gramov | zemiak |
100 | gramov | oškvarky |
Ingrediencie sú uvedené orientačné, prispôsobime ich hustote cesta.
Z múky, soli a vody vypracujem polotuhé cesto, ktoré nechám chvílu odpočinúť.
Potom robím s cesta šúlok a ukrajujem si po kúsku ako ked robite lokše, len vygúľam na pás no z toho pásu páram párance akoby hrubé slíže.
Uvarím vo vode, pomastím a zmiešam s popučenymi zemiakmi.
Nakoniec posypem škvarkami alebo cibuľkou.
Zemiaky pečiem so šupkou pokrájané na mesiačiky a osolene, omastené.
Dajú sa pripraviť na sladko s tvarohom a cukrom
milujeme ich najviac krumpľovie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pomooooc, ja scem zas levické slávnosti...Tam si na ne vždy vystojíme šialený rad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babiska jedni neda mi necitat recepty a len slintat!a to uz mam do zajtra hladovku lebo idem rano do spitala.no ked pridem domov to si teda nieco dam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja svokra to volá trhance a dáva do toho aj bryndzu. A je to maozaj bezkonkurenčné.