reklama

Pukanské párance

Pridal/a Verisska dňa 16. 02. 2010 - 22:35 - Recepty Verisska
obrázok k receptu

reklama

Je to bezkonkurenčné jedlo

Ingrediencie
300 gramov polohrubá múka
  štipka soľ
100 millilitrov voda
500 gramov zemiak
100 gramov oškvarky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ingrediencie sú uvedené orientačné, prispôsobime ich hustote cesta.

Z múky, soli a vody vypracujem polotuhé cesto, ktoré nechám chvílu odpočinúť.

Potom robím s cesta šúlok a ukrajujem si po kúsku ako ked robite lokše, len vygúľam na pás no z toho pásu páram párance akoby hrubé slíže.

Uvarím vo vode, pomastím a zmiešam s popučenymi zemiakmi.

Nakoniec posypem škvarkami alebo cibuľkou.

Zemiaky pečiem so šupkou pokrájané na mesiačiky a osolene, omastené.

Doplňujúce poznámky

Dajú sa pripraviť na sladko s tvarohom a cukrom

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

makab, St, 17. 02. 2010 - 07:59

moja svokra to volá trhance a dáva do toho aj bryndzu. A je to maozaj bezkonkurenčné.

Kofka, St, 17. 02. 2010 - 10:33

milujeme ich najviac krumpľovieVáľam sa od smiechu po podlahe

aretta, St, 17. 02. 2010 - 11:40

Pomooooc, ja scem zas levické slávnosti...Tam si na ne vždy vystojíme šialený rad Váľam sa od smiechu po podlahe

jamama (bez overenia), Št, 18. 02. 2010 - 22:05

babiska jedni neda mi necitat recepty a len slintat!a to uz mam do zajtra hladovku lebo idem rano do spitala.no ked pridem domov to si teda nieco dam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama