
Dubákové rizoto s kukuricou a medvedím cesnakom, ktoré je veľmi rýchle a chutné zároveň. Ak nemáte dubáky, môžete použiť hlivu.
Ingrediencie
1⁄2 | kilogram | ryža |
300 | gramov | dubáky |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
1 | plechovka | kukurica |
Postup
Dubáky (hlivu)pripravíme bežným spôsobom na woku (panvici) na olivovom oleji zároveň s cibulkou cca 20-30 min , záleží od toho , kto má ako rád hríby - tvdršie / mäkšie. Počas toho môžeme postupne pridávať "živé" bylinky ako napr. Tymian alebo Oregano, trochu mletého korenia a samozrejme trochu podliať vodou aby hríby neprihoreli. Približne na posledných 5 min pridáme k hríbom 1 balenie zaváranej kukurice a medvedí cesnak (ako náhrada môže byť pór a nastrúhané 2-3 mesiačiky cesnaku). Keď je všetko pekne premiešané a chute zmixované ako treba , vsypeme do woku ryžu , približne 1/2 kila , ktorú sme si medzitým klasickým spôsobom uvarili. Asi 1 min všetko komplet premiešať a chuťovka pre cca 4 osoby je hotová :D

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule