
Dubákové rizoto s kukuricou a medvedím cesnakom, ktoré je veľmi rýchle a chutné zároveň. Ak nemáte dubáky, môžete použiť hlivu.
Ingrediencie
1⁄2 | kilogram | ryža |
300 | gramov | dubáky |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
1 | plechovka | kukurica |
Postup
Dubáky (hlivu)pripravíme bežným spôsobom na woku (panvici) na olivovom oleji zároveň s cibulkou cca 20-30 min , záleží od toho , kto má ako rád hríby - tvdršie / mäkšie. Počas toho môžeme postupne pridávať "živé" bylinky ako napr. Tymian alebo Oregano, trochu mletého korenia a samozrejme trochu podliať vodou aby hríby neprihoreli. Približne na posledných 5 min pridáme k hríbom 1 balenie zaváranej kukurice a medvedí cesnak (ako náhrada môže byť pór a nastrúhané 2-3 mesiačiky cesnaku). Keď je všetko pekne premiešané a chute zmixované ako treba , vsypeme do woku ryžu , približne 1/2 kila , ktorú sme si medzitým klasickým spôsobom uvarili. Asi 1 min všetko komplet premiešať a chuťovka pre cca 4 osoby je hotová :D

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.