reklama

Rybacie fašírky na kyslej kapuste

Pridal/a lia6 dňa 12. 12. 2009 - 18:57 - Recepty lia6
Rybacie fašírky na kyslej kapuste, Hlavné jedlá, recept, lia6

lia6 | Rybacie fašírky na kyslej kapuste


reklama

Obmena klasických fašírok. Veľmi chutná-kyslá kapusta im dodá fantastickú chuť. Na kyslej kapuste robievam aj kurča, milujeme to.

Ingrediencie
600 gramov ryby
3 kusov rožky
3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
1 polievková lyžica horčica
1⁄4 čajová lyžička korenie na ryby
  trocha soľ
100 millilitrov mlieko
1 kus vajce
100 gramov strúhanka
500 gramov kyslá kapusta
100 gramov syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ingrediencie sú uvedené len orientačne, robím to vždy odoka. 

V mixéri zmixujem ryby, rožky, cesnak, mlieko, vajíčka, ovsené vločky.

Premiešam a pridám nakrájanú cibuľu, podľa chuti horčicu, koreniny, soľ, nastrúhaný syr a podľa potreby strúhanku, ale väčšinou, keď dám vločky, tak to spravím tak, aby som nemusela dávať strúhanku. Ak chce niekto bez vločiek, tak strúhanku asi treba.

Spravím guľky a obalím v strúhanke. Na plech si "ustelieme" kyslú kapustu, na ňu poukladáme fašírky a podlejeme šťavou z kapusty.

Dáme piecť do rúry. Neviem presne ako dlho sa to pečie, treba aby fašírky chytili správnu farbu. Ako prílohu robím zemiaky vo vlastnej šťave.

Doplňujúce poznámky

Toto jedlo varím obyčajne vtedy, keď chlapi donesú veľa rýb z rybačky. Keď mi zostane veľa fašírok, tak ich zasterilizujem s kapustou. Na dno pohára dám kyslú kapustu, nato rybacie guľky, ďalšia vrstva kapusty, guľky a navrch dám kapustu. Uzavriem a dám dinstovať. Takto si spravím zásobu na neskôr.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

jamajka (bez overenia), So, 12. 12. 2009 - 20:45

no, vyzerá to lákavo, vyskúšam na budúci týždeň. Nože, lia skús dohodiť aj tie zemiaky vo vlastnej šťave...možno ich poznám pod iným názvom, tento mi nič nehovorí.Bozkávam

MajaKvietok

lia6, So, 12. 12. 2009 - 20:59

Ono sa to tak síce nemvolá-ale ja som si to tak nazvala...sú robené v tlakovom hrnci a za tri minútky sú hotovéÁno a to bez vody-poznáš?Slnko

fidorka, So, 12. 12. 2009 - 21:57

tieto rybacie fašírky vyzrajú veľmi lákavo Lia...keď som to zbadala,tak som si bežala naložiť plný tanier kapustnice,aby som to dočítala do koncaChichocem sa
Ja robievam z kuracieho mäska takéto podobné,lebo nemám rybárov v rodine,ale máme zlatú starú babinku,čo nás zásobuje zajacmi a kurencami,láska moja veliká Bozkávam .Ja dávam na spodok pekáča zemiaky,na to kapustu a potom tie karboše z kuracieho alebo zajačieho mäsa(do toho zajačieho dávam ešte kúsok slaninky,ináč je to suché ako piliny) a na povrch to pokvapkám,ale len veľmi jemno šľahačkovou smotanou.A už som to raz robila aj tak,že pred dopečením,som dala na každý ten kúsok mäsa koliesko rajčiny a strúhaný syr...jedna báseň!Tlieskam
Včera som ale kúpila lacného pangasia,asi toto vyskúšam,tiež to môže byť mňam,mňam.Slnko

lia6, So, 12. 12. 2009 - 22:00

Treba vyskúšať...od tej kapustičky sú šťavnatučké a chutnučké...inak zajka milujem a keby som ho mala, tak to spravím aj s nímSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama