
M.á.r.i.a | Smotanový kaleráb s cestovinami
Čas mladých, maslových,šťavnatých kalerábov je tu. Možnosť ich využitia je bohatá nielen do polievky, u nás sa robí napr. plnený, hranolky, prívarok, kari rizoto s kalerábom a teraz bola chuť na smotanový.
Ingrediencie
2 | kusov | kaleráb |
1⁄2 | hrnček | hrášok |
1 | kus | šalotka |
2 | decilitre | smotana na varenie |
1 | deciliter | šľahačková smotana |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | plátok | maslo |
400 | gramov | cestoviny |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | kurkuma | |
trocha | biele korenie |
Postup
Kaleráby očistíme a nakrájame na kocky, šalotku nasekáme na jemno. Na oleji zarestujeme šalotku, pridáme kurkumu aby sa rozvoňala, pridáme kaleráb a chvíľku restujeme, pridáme hrášok a soľ.
Zalejeme smotanou na varenie a necháme pomaly variť do mäkka. Smotana sa nám varením zredukuje. Na záver vlejeme smotanu a pridáme kúsok masla. Ak sa vám zdá omáčka riedka môže sa pridať 1 PL hladkej múky do smotany. Ja používam francúzske maslo (mám istotu, že nemám v omáčke hrčky ).
Podľa chuti dosolíme, okorením bielym mletým korením. Podávame s cestovinami podľa výberu ale hodí sa aj ryža. Na vrch som dala trochu póru a morskú čiernu soľ. Hodí sa aj kôpka kyslej smotany.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.