Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom

Popis

Na prvý pohľad netradičná kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.

Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

1kusčervená cibuľa
4strúčikycesnak
1kuskurkuma
1šálkalúpaná červená šošovica
1kusväčší sladký zemiak
2šálkyčerstvý špenát
1štipkarímsky kmín
1štipkasemená koriandru
2polievkové lyžiceolej
1literzeleninový vývar

Inštrukcie

Na panvicu dáme olej, rozpálime, pridáme rímsky kmín a semená koriandra a kratučko poekáme. Orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cesnak a nakrájanú kurkumu a spolu ďalej restujeme. Pridáme sladký zemiak nakrájaný na kocky, dobre premiešame, aby sa kocky obalili olejom. Šosovicu umyjeme a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a spolu dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Ak vývar nie je osolený, prípadne používame miesto neho vriacu vodu, osolíme.

V tomto momente skúšam, či je všetko hotové. Ak nie, dusím ešte 5 minút.

Odstavím a vmiešam umyté listy čerstvého špenátu. Prikryjem pokrievkou a nechám minútu oddychovať. Listy sa sparia a zmenšia objem.

Podávame samostatne, prípadne ako prílohu

Poznámky

Podobne ako sladký zemiak bude jedlo fungovať aj napríklad s maslovou aleho hokkaido tekvicou

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok