reklama

Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom

Pridal/a dasa_ dňa 15. 01. 2020 - 13:25 - Recepty dasa_
Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom


reklama

Na prvý pohľad netradičná kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie
1 kus cibuľa červená
4 strúčiky cesnak
1 kus kurkuma
1 hrnček šošovica červená
1 kus batat
2 hrnčeky špenát
1 štipka rímska rasca
1 štipka koriander semienka
2 polievkové lyžice olej
1 liter vývar zeleninový
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na panvicu dáme olej, rozpálime, pridáme rímsky kmín a semená koriandra a kratučko opekáme. Orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cesnak a nakrájanú kurkumu a spolu ďalej restujeme. Pridáme sladký zemiak nakrájaný na kocky, dobre premiešame, aby sa kocky obalili olejom.

Šošovicu umyjeme a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a spolu dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Ak vývar nie je osolený, prípadne používame miesto neho vriacu vodu, osolíme. V tomto momente skúšam, či je všetko hotové. Ak nie, dusím ešte 5 minút.

Odstavíme a vmiešame umyté listy čerstvého špenátu. Prikryjeme pokrievkou a necháme minútu oddychovať. Listy sa sparia a zmenšia objem. Podávame samostatne, prípadne ako prílohu

Doplňujúce poznámky

Podobne ako sladký zemiak bude jedlo fungovať aj napríklad s maslovou aleho hokkaido tekvicou

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama