
dasa_ | Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom
Na prvý pohľad netradičná kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.
1 | kus | cibuľa červená |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | kurkuma |
1 | hrnček | šošovica červená |
1 | kus | batat |
2 | hrnčeky | špenát |
1 | štipka | rímska rasca |
1 | štipka | koriander semienka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | liter | vývar zeleninový |
Na panvicu dáme olej, rozpálime, pridáme rímsky kmín a semená koriandra a kratučko opekáme. Orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cesnak a nakrájanú kurkumu a spolu ďalej restujeme. Pridáme sladký zemiak nakrájaný na kocky, dobre premiešame, aby sa kocky obalili olejom.
Šošovicu umyjeme a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a spolu dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Ak vývar nie je osolený, prípadne používame miesto neho vriacu vodu, osolíme. V tomto momente skúšam, či je všetko hotové. Ak nie, dusím ešte 5 minút.
Odstavíme a vmiešame umyté listy čerstvého špenátu. Prikryjeme pokrievkou a necháme minútu oddychovať. Listy sa sparia a zmenšia objem. Podávame samostatne, prípadne ako prílohu
Podobne ako sladký zemiak bude jedlo fungovať aj napríklad s maslovou aleho hokkaido tekvicou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Langoše
Alica7 | Langoše
Langoše
Výborné mäkkučké langoše.
Slonie slzy
Slavka K | Slonie slzy
Slonie slzy
Výborné slonie slzy pripravíte aj s kakaovým krémom. U nás sú obľúbenejšie.